NAGRADA KOJA RADUJE Zahvala Željku Pavlicu iz Šibensko-kninske županije

Općina Bilice nalazi se 3 km sjeverno od Šibenika na državnoj cesti D33. Površinom spada u manje općine i čini manje od 1% sveukupne površine Šibensko-kninske županije. Graniči s Gradom Šibenikom i Gradom Skradinom. Prema zadnjem popisu stanovništva u Bilicama živi 2307 stanovnika, a unutar općine nalazi se 24 zaseoka.

Kakve veze ima spomenuta Općina sa Željkom Pavlicem iz Svete Marije, predsjednikom MDS? Spomenuta Općina je povodom blagdana Velike Gospe slavila Dane općine kojima je obilježena njihova 15. obljetnica.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Pavlicu je dodijeljena plaketa Općine i novčana nagrada od pet tisuća kuna. U obrazloženju za dodjelu plakete i nagrade stoji kako se Pavlic, kao bivši saborski zastupnik HSLS-a, iz saborskih klupa prvi zauzeo za osnivanje te jedinice lokalne samouprave.

Tek nakon što je Pavlic pristao biti izlagačem i promicateljem inicijative o osnivanju Općine Bilice u hrvatskom parlamentu, prihvatile su je i druge političke stranke i njihovi predstavnici u Saboru, pa se, dodano je u obrazloženju, za osnivanje Općine Bilice podiglo više od 90 posto ruku.

– Bilice su tako dobile status općine, pa je red da se u ovoj jubilarnoj godini makar simbolično odužimo Željku Pavlicu, a naša duboka zahvala, naravno, pripada i svim članovima Inicijativnog odbora na čelu sa Vesnom Slavicom i pojedincima iz naše sredine koji su ustrajnim angažmanom na svoj način pridonijeli osnivanju općine, istaknuo je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća njegov predsjednik Neven Mikulandra.

Ovogodišnji je laureat iz Svete Marije zahvalio čelnicima i vijećnicima općine Bilice na dodijeljenom priznanju, a novčanu nagradu od pet tisuća kuna darovao je novoosnovanom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bilice.

Svoje domaćine darivao je i unikatnom svetomarskom čipkom koju su izradile vezilje iz njegova kraja te bocom međimurskog pjenušca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije