OPĆINA SELNICA Žitelji su dužni ispuniti upitnike za porez na nekretnine

Tko u općinu do 31. listopada 2017. ne dostavi ispunjeni upitnik, porez će mu biti obračunat po najvišim koeficijentima, upozorava Gordana Vugrinec Tomšić, referentica za financije i proračun Općine Selnica

Na 2. sjednici Općinskog vijeća Selnice govorilo se o poslovima i obvezama mještana i Općinske uprave u svezi najavljenog uvođenja Poreza na nekretnine od 1. siječnja 2018. godine. Ustvrđeno je kako postoji niz nejasnoća vezanih uz u prvom redu kvadrature nekretnina, kao i podataka o godini izgradnje svake od tih nekretnina.

Stoga je Općina Selnica s rješenjima o Komunalnoj naknadi obvezniku, odnosno svakom kućanstvu poslala upitnik u koji treba upisati podatke koji su potrebni za obračun Poreza na nekretnine.

Isto tako ustvrđeno je kako bi vlasnici nekretnina trebali dostaviti uporabnu dozvolu jer će o godini izgradnje ovisiti i visina poreza, pošto će se koeficijenti obračunavati po vremenskim razdobljima i biti će različiti.

– Tko u općinu ne dostavi ispunjeni upitnik, porez će mu biti obračunat po najvišim koeficijentima, naglasila je Gordana Vugrinec Tomšić, referentica za financije i proračun.

Krajnji rok za dostavu svih tih podataka je 31. listopada ove godine, a općinski službenici i djelatnici mole vlasnike i žitelje da dostave točne podatke, kako bi obračun poreza bio korektno, kvalitetno i u skladu sa zakonom obrađen i određen.

Općinski vijećnik s najduljim stažem Mijo Kocijan, prisjetio se godina kada se išlo od kuće do kuće i mjerila se, te upisivala kvadratura.

Načelnik općine Ervin Vičević, kazao je kako danas općina nema pravo tako raditi, ali vjeruje kako će velika većina ljudi ispuniti svoje obveze i kako veće probleme ne očekuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije