FOTO: OV ŠTRIGOVA Čista desetka za sve učinjeno i planove koji su veliki

‘Došli smo u najjačem sastavu, oba dožupana i ja, kako bi smo vam dali podršku i ponudili pomoć, te čestitali na učinjenome. Za sve što je do sada urađeno i za ono što se planira općina i njezino čelništvo zaslužuju čistu desetku’, kazao je vidno raspoložen Matija Posavec, međimurski župan.

Jučer u petak, 21. srpnja, Općina Štrigova proslavila je svoj Dan općine, a središnji događaj bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je otvorio te sve nazočne srdačno pozdravio Stjepan Pozderec, predsjednik Općinskog vijeća, a održana je na Mađerkinom bregu.

O aktualnostima u općini i društvu govorio je općinski načelnik Stanislav Rebernik, koji je rekao kako općina jako dobro radi i napreduje te je pred ostvarenjem proračuna o kakvom se donedavno moglo ovdje samo sanjati.

A to je blizu 8 milijuna kuna, uglavnom iz realnih izvora od kojih je novi i dosta velik, renta od crpljenja plina, kao i sredstva na ime područja od posebne skrbi. Rebernik je najavio i nove investicije od kojih je na prvom mjestu turistički projekt ‘Mađerkin breg’, te adaptacija i proširenje Društvenog doma, a iznad svega rješavanje kanalizacije priključenjem na slovensku kanalizaciju, gdje bi trebala pomoći i država Hrvatska i susjedna Slovenija.

Kako je to projekt kojeg podržava Općina Razkrižje potvrdio je njezin župan Stanko Ivanušić, koji je i kazao kako nakon odluke Međunaronog arbitražnog suda o granici, na ovom prostoru ostaju dobri odnosi i jasno se zna tko je i na čijem je.

Vrlo pohvalno o Općini Štrigova i njezinom čelništvu govorio je međimurski župan Matija Posavec, kazavši kako za sve učinjeno i ono što predstoji općina zaslužuje čistu ‘desetku’, te je obećao svekoliku pomoć županije, ovog trenutka o pomoći za štete od nedavne tuče.

Javno je pozvao vinogradare Rajka Cmrečnjaka i Bojana Štampara, vlasnike parcela na kojima se planira izgraditi Vidikovac, da dođu kod njega u Međimursku županiju kako bi se definirane pojedinosti, koje bi pomogle oko ostvvarenja ovog projekta za koji se noac treba osigurati iz domaćih i stranih fondova.

Državnu himnu i nekoliko pjesama izvele su sjajne Stridone, a u kulturno umjetničkom programu nastupila je Tamburaška skupina domaćeg KUD-a ‘Sveti Jeronim’.

Osim spomenutih uglednika i gostiju Svečanoj sjednici nazočili su članovi Općinskog vijeća, dožupani Josip Grivec i Sandra Herman, načelnici susjednih općina Dražen Crnčec i Anđelko Nagrajsalović i njegov zamjenik Damir Novak, zamjenica selničkog načelnika Marija Jagarinec Sić, predsjednik OV Nedelišće Ljudevit Borščak i drugi.

Zaslužnim pojedincima uručena su Javna priznanja Općine Štrigova, nakon čega je nastavljen program ‘Štrigovskih noći’ na Mađerkinom bregu, koje traju do nedjelje, a sve to održano je pod dirigentskm palicom Josipa Mikeca, koji je vrlo lijep program druženja na Mađerkinom bregom učinio bajkovitim, u svakom segmentu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije