DONJA DUBRAVA Mario Mikulan predsjednik Općinskog vijeća

Milorad Novković, službenik Ureda državne uprave, vodio je u startu ponovljenu konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava. Bila je to preslika prve samo što je ovoga puta ona dobila svoj epilog.

Vijećnici HNS-a su iz svojih redova za predsjednika predložili Josipa Ribića, a nakon čega je Laburist Mario Mikulan tražio 5-minutnu stanku ne bi li prikupio potpise vijećnika koji će ga podržati u kandidaturi za predsjednika.

U provedenom glasovanju Josip Ribić je dobio pet glasova, dok je šestero vijećnika bilo protiv, dok je Mario Mikulan dobio šest glasova, a petero vijećnika je bilo protiv.

Sa šest glasova Mikulan je postao predsjednik Vijeća koje je na taj način konstituirano. Nastavljajući voditi sjednicu Mikulan je rekao kako je morao odlučiti sam za sebe, odnosno predložiti se za predsjednika u čemu ga je podržalo petero vijećnika jedne stranke koju nije želio imenovati.

Učinio je to iz razloga da se ne dogode novi izbori. Dodao je kako nije ničiji i da će takvim ostati radeći za dobrobit Općine u čemu je zatražio potporu svih vijećnika. – Želim konstruktivne sjednice, bez lobiranja – poručio je na kraju.

Vijećnici koje Mikulan nije želio imenovati dolaze iz koalicije HDZ – HSS – HSLS.

Potpredsjednik Vijeća nije izabran jer niti jedna strana, HNS, HDZ/HSS/HSLS, nije imala prijedlog pa će on biti biran na jednoj od sjednica koje prethode.

Sastav OV Donje Dubrave je slijedeći: Nada Lisjak, Zoran Horvat, Josip Ribić, Tatjana Posavec, Zlatko Ljubek, Dražen Miser, Martina Detelj, Zlatko Haramija, Damir Vidović, Igor Mikor i Mario Mikulan.

Načelnik Općine Marijan Varga je rekao kako će se od 13. do 16. srpnja obilježiti Dani Općine koji će započeti 13. srpnja u 20 sati u domu ‘Međimurske lastavice’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije