OPĆINA OREHOVICA Za predsjednika Vijeća izabran Marko Hunjadi (HDZ)

U ponedjeljak, 12. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Orehovice. Sjednicu je započela Ines Šolitić, predstavnica iz Ureda državne uprave Međimurske županije.

Prema izvješću Mandatne komisije OV Općine Orehovica navodi se kako je od ukupno 2.095 upisanih birača glasovalo 811 birača, odnosno 38,71% od čega je prema glasačkim listićima glasovalo. Važećih listića bilo je 798, odnosno 98,40 %, a nevažećih bilo 13 listića, odnosno 1,60%.

Temeljem navedenog, Mandatna komisija je ustanovila je da su za članove Općinskog vijeća Orehovica izabrani: Franjo Bukal – Liberalni demokrati HNS, Branko Sušec – Liberalni demokrati-HNS, Erika Baranašić – Liberalni demokrati-HNS, Dalibor Kukovec – Liberalni demokrati-HNS, Nikola Bukal – Liberalni demokrati-HNS, Marko Hunjadi HDZ, Nikola Panić HDZ, Ivan Krčmar HDZ, Goran Ivačić HDZ, umjesto Valentine Kocijan koja je stavila mandat u mirovanje, Miroslav Bezek SDP-HSS, Dragutin Klobučarić SDP-HSS, Josip Katanović SDP-HSS i Zlatko Orsag SDP-HSS.

Valja dodati kako na izborima nije izabran ni jedan pripadnik romske nacionalne manjine, stoga nije postignuta zastupljenost njihovih predstavnika, a u skladu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i Statuta Općine Orehovica prema kojem se u Općinskom vijeću moraju biti zastupljena dva člana spomenute manjine u Vijeću.

Stoga se broj članova Općinskog vijeća za dva člana-predstavnika romske nacionalne manjine te se broj članova Vijeća s 13 povećava na 15 vijećnika. To su Marko Balog s liste HDZ i Nadica Bogdan s liste Liberalni demokrati-HNS.

Jednoglasno je za predsjednika Vijeća izabran Marko Hunjadi s liste HDZ, dok su njegovi zamjenici Branko Sušec i Miroslav Bezak.

Svi su oni dali svečanu prisegu kao i novi-stari načelnik Franjo Bukal i njegovi zamjenici Dijana Novak i Marko Balog. Umjesto Bukala u Vijeće je kooptiran Želimir Halić.

U riječima zahvale u osobno ime i ime svojih zamjenika, načelnik Bukal je kazao da glede ostvarenja velikih općinskih ciljeva svi moraju biti jedinstveni i da ovdje nema mjesta za neke velike politike.

– I ako smo mala Općina, morate biti svjesni da ste se prihvatili zahtjevne vijećničke obveze – poručio je Bukal nazočnima, a predsjednik Općinskog vijeća se je svima zahvalio na potpori također pozvavši na zajedništvo za dobrobit Općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije