HNS-ovci Štromar i Posavec stigli na pregovore u Vladu

U zgradu Vlade na Markovu trgu oko podneva su, odbijajući davati izjave, ušli predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Matija Posavec i v.d. predsjednika Predrag Štromar, koji, po svemu sudeći, čine pregovarački tim Hrvatske narodne stranke koja je u srijedu odlučila pristupiti pregovorima oko stvaranje koalicije s HDZ-om i ulaska u Vladu Andreja Plenkovića.

Prethodno su u Vladu ušli i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić. Ni oni nisu željeli davati izjave.

– Središnji odbor jučer nije prihvatio odluku predsjedništva već novu odluku sa 78 glasova ‘za’ da idemo u razgovore s HDZ-om – rekao je Predrag Štromar nakon glasovanja Središnjeg odbora i dodao da to ne znači koaliciju.

– Ovo je prvi korak s naše strane – rekao je jučer Štromar. Rekao je kako su predložili tri ministra i jedan od prijedloga je ministarstvo obrazovanja.

– Ako se to prihvati onda bi to značilo da Pavo Barišić mora otići – rekao je Štromar i poručio da je siguran da će imati dovoljno zastupnika da oforme Vladu ako se to prije dogovore. Njihov prijedlog je Blaženka Divjak.

Na mjestu ministra pravosuđa HNS želi Ranka Marjana, a Predrag Štromar bio bi ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade.

– Nismo izdali birače – rekao je Štromar koji je također dodao kako bi HNS htio da se Boris Jokić vrati na čelo kurikularne reforme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije