ANKETE Kovaču najveće šanse u Čakovcu, neizvjesno u Varaždinu

Lokalni izbori pred nama nikad nisu bili neizvjesniji. Od grada do grada u nedjelju će se voditi žestoke bitke među lokalnim kandidatima za gradonačelnike od kojih će mnogi, prije proglašenja konačne pobjede, morati otrčati i drugi krug, koji će se održati 4. lipnja.

Gotovo da nema grada za koji se sa sigurnošću može reći da ima jasnu situaciji. Svaki glas bit će bitan. Večernji list objavio što kažu ankete za Varaždin i Čakovec.

Čakovec: Ankete najveće šanse daju Kovaču

SDP-ovu saborskom zastupniku i aktualnom gradonačelniku Stjepanu Kovaču ankete zasad daju najveće šanse za pobjedu na izborima u Čakovcu. Socijaldemokrati u tom gradu imaju stabilno biračko tijelo pa će kandidatkinja HNS-a Ljerka Cividini, ravnateljica Županijske uprave za ceste, i kandidat HDZ-a, prometni stručnjak i vještak Aleksandar Makovec, imati težak posao.

Kandidirao se i nezavisni dr. sc. Predrag Kočila, najglasniji kritičar aktualne gradske vlasti.

Varaždin: Sedam kandidata, borba između trojke

Pred Varaždincima su najzanimljiviji lokalni izbori na kojima se za gradonačelničku fotelju bore SDP-ova uzdanica Alen Kišić, kandidat HDZ-a Damir Habijan i bivši gradonačelnik Ivan Čehok, a da utakmica bude još zanimljivija, tu su i reformistica Natalija Martinčević, Hrastov Ladislav Ilčić, zviždač Rajko Dondur i bivši Čehokov odvjetnik Vlado Sevšek.

Na Sevšekovoj listi je i moćni poduzetnik Davor Patafta kojem se, kao i Čehoku, sudi zbog sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti. Kišiću pak zamjeraju što je “friški” Varaždinac koji se tek lani doselio iz Ludbrega. Odvjetnik Habijan novo je lice u politici, bez vidljivih mrlja, no njegov će uspjeh ovisiti o mobilizaciji HDZ-ova biračkog tijela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije