INTERVJU Željko Pavlic: ‘Međimurju su prijeko potrebne promjene’

Na predstojećim lokalnim izborima kandidat ste za dožupana Međimurske županije. Koje su Vaše reference i što biste poručili građanima?

Kandidat sam koalicije stranaka SDP, HSS, HSU, MDS i HL Stranka rada za dožupana Međimurske županije na predstojećim lokalnim izborima.

Bio sam zastupnik u 4. i 5. sazivu Hrvatskog sabora. Ne manje važno, predsjednik sam Međimurskog demokratskog saveza (MDS), stranke koja se zalaže za očuvanje regionalnog statusa Međimurske županije kao i za decentralizaciju Republike Hrvatske, što su samo neki od brojnih uvjeta koje je potrebno zadovoljiti na putu bržeg i kvalitetnijeg razvoja Međimurja i Hrvatske, a koje ću, nakon što nam građani naše predivne Županije ukažu povjerenje, u suradnji sa svojim kolegama, Mladenom Novakom i Boškom Ban Vlahek, uspješno provesti u djelo.

Vjerujem da ćete se složiti da su Međimurju prijeko potrebne promjene, da ne možemo više stajati na mjestu i čekati da se one dogode same od sebe.

I zato sam odlučio krenuti od sebe i svojim kompetencijama dati doprinos našem Međimurju zalažući se za ono u što doista vjerujem.

Koji su konkretni koraci koje želite poduzeti?

Našem Međimurju je, iznad svega, potrebna promjena politike prema centralnoj vlasti, potrebna mu je čvrsta i jasna politika koja će štiti međimurske interese.

Viziju takve politike već sam, u suradnji sa svojim stranačkim kolegama iz MDS-a, iznio u Deklaraciji o jedinstvenosti Međimurske županije, koja je usvojena konsenzusom u Županijskoj skupštini MŽ pod vodstvom Mladena Novbaka i koja je jedan od temeljnih dokumenata na kojem se zasniva naša platforma ‘Zajedno ZA Međimurje’.

Važno je naglasiti da je ova Deklaracija nastala kao reakcija na prijedlog ustavnih promjena kojima se Republika Hrvatska trebala podijeliti na 5 – 6 regija, bez međimurske regije.

Tada sam se založio za temeljne političke vrijednosti koje će mi i nadalje biti prioritet, a to su iznad svega očuvanje političkog subjektiviteta Međimurske županije, samostalnost lokalne i regionalne samouprave, fiskalna decentralizacija i posebno zaustavljanje procesa preseljenja sjedišta državnih institucija iz Međimurja.

Kao što nisam pristao dosada, neću pristati ni ubuduće da Međimurje ima status subregije jer bi kao najmanja cjelina, međimurski interesi, u odnosu na interese većih regije, tako ostali zanemareni i neostvareni.

Naše Međimurje je povijesna regija, i kao takvo, sa svim svojim gospodarskim, kulturnim i geografskim posebnostima, mora i ostati, bez obzira na način regionalizacije Republike Hrvatske.

U naredne četiri godine stoga ćemo raditi na izgradnji jakog i razvijenog Međimurja jer samo zajedničkim snagama možemo izgraditi bolju budućnost na dobrobit svih naših Međimuraca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije