VELIKI DAN Potpisan ugovor o izgradnji sportske dvorane u Draškovcu

Danas, 16. svibnja 2017. godine u Osnovnoj školi Draškovec potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Draškovec između Grada Preloga i tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.

Navedeni ugovor obuhvaća izradu projektne dokumentacije, ishođenje svih dozvola, građenje dvorane. Navedeni projekt rezultat je neophodne potrebe za unapređenjem sustava obrazovanja u Osnovnoj školi Draškovec.

Dvorana bi bila višenamjenska te bi se osim za potrebe Osnovne škole koristila i za druge, kulturne i sportske priredbe. Gradonačelnik Grada Preloga podržao je inicijativu mještana Draškovca te istaknuo kako je projekt od izuzetnog značenja za Draškovec i sva naselja koja mu gravitiraju.

Od inicijative, preko nekoliko desetaka razgovora i potpisivanja Sporazuma oko izgradnje sportske dvorane u Draškovcu, došao je dan kad je i potpisan Ugovor o izgradnji iste između Grada Preloga i tvrtke Tehnix d.o.o. Ugovorena vrijednost projekta je 4.687.500,00 kn sa PDV-om. Rok za izgradnju je 30. rujna 2017. godine.

Grad Prelog će podržati projekt sa 40% sufinanciranja, a Međimurska županija sa 60%. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek, istaknuo je kako je zadovoljan da je konačno nakon svih provedenih razgovora došao i dan potpisivanja ugovora, a još će više biti sretan kad će biti otvaranje iste.

Naglasio je kako je sportska dvorana samo dokaz tome kako se Grad Prelog brine i o prigradskim naseljima Grada, ali i o djeci koja polaze ovu školu, jer ulaganje u djecu je i ulaganje u našu budućnost. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ravnateljica Osnove škole Draškovec Margit Mirić, županijski vijećnik Nino Marđetko i saborski zastupnik Darko Horvat koji je ovom prilikom istaknuo kako je ulaganje u mlade jedini ispravan put prema boljitku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije