KOČILA, Hertelendi i Dobošić najavili kandidaturu za čelništvo Grada Čakovca

Danas su na konferenciji za novinare predstavljanja Nezavisna lista kandidata gradonačelnika grada Čakovca dr. sc. Predraga Kočile i njegove zamjenike Mariju Hertelendi i Darka Dobošića.

‘Ja se obraćam međimurskoj javnosti s nekoliko poruka o našoj svakodnevici. Čovjek sam s dugogodišnjim političkim iskustvom kao županijski i gradski vijećnik. Što me je ponukalo da se kandidiram za prvog čovjeka grada Čakovca?

To je činjenica koja se pokazala u gradu kako u njemu nema neke nezavisnosti, nema oporbe ni novih ideja, stranke su se razvodnile, konkretno HNS, premda znamo da će nakon izbora i pobjede nekog od njih ponovno nastati koalicija.

HDZ kao oporba u Gradskom vijeću ne postoji i jednostavno se je ukazala potreba za promjenama, da se kandidiram za gradonačelnika jer smatram da jedino nezavisni kandidati koji nisu prije izbora s nikim sklopili koalicijske sporazume, koji nisu nikome podijelili radna mjesta, nikakvo obećanje nisu dali te smatram da jedinio takvi kandidati mogu kasnije služiti ove narodu, narodu grada Čakovca i svim građankama i građanima Međimurja ponudi bolju budućnost.

Nažalost, sve se svodi na političku trgovinu pa samo nezavisni ljudi mogu donijeti nekakve promjene’, istaknuo je u uvodu dr. sc. Kočila.

Dodao je kako je jedan od glavnih razloga njihovih kandidatura, izgled samog grada i prigradskih naselja jer se u zadnje četiri godine, a i više,od kako je na vlasti SDP sa svojim partnerima ne vidi se pomak već samo stagnacija pa čak i propadanje, dok se u čakovečkom okruženju, konkretno u Prelogu, dolazi do procvata gospodarstva i kulture.

Grad je bez gospodarskih planova ima prevelik broj zaposlenih, točnije uhljebljenih. Vizura Trga Republike je ofucana, okolna naselja se ne razvijaju, možda samo ona gdje su predsjednici VMO iz SDP.

Sport je na nuli, a umirovljenici se nemaju gdje sastajati. Gradska tržnica ničemu ne sliči. To su tek neke negativnost koje je ovaj trojac naveo. U osvrtu na proračunska sredstva od 130 milijuna kuna rekao je kako se ona rasipaju na netransparentan način.

Kada je govorio o onome što oni nude, naveo je kako će oni biti ti koji će osluškivati bilo građana, da će biti ti koji će ići prema smanjenu duga, krenut će u ‘šminkanje’ grada.

Vodit će više skrbi o romskoj populaciji, odnosno njihovom naselju u Kuršancu koje je danas gradsko ruglo. Borit će se za ostanak mladih u gradu, drugačije će gledati na umirovljenike isto kao i na poljoprivrednu proizvodnju za koju se gotovo i ne zna, a prigradska naselja u njoj kotiraju visoko na državnoj razini.

Predočen je njihov predizborni program sazdan od 42 ključne točke, a na novinarski upit, koju realizaciju mogu obećati već sutra dr. sc. Kočila je naveo rješavanje problema velikih naknada na groblju, rješenje sajamskih prostora na Istoku, rješenje gradske tržnice, uređenje Starog grada i konačno definiranje njegovog statusa, problem vrana, prometnica, pronalaženje prostorija za umirovljenike, uvođenje ekološke kulture u škole, cjelodnevnog boravka u njima, osmisliti igrališta za pse.

To su brzi programi koji su ostvarivi, a kasnije bi se prišlo na one nešto zahtjevnije.

Na upit, kako je birao suradnike dr. sc. Kočila je rekao kako je ime gospođe Hertelendi po konkretnom političkom djelovanju, a gospodina Dobošića kao najvećeg hrvatskog inovatora znaju u svjetskim okvirima.

Kada su oni govorili u suradnji s budućim gradonačelnikom naveli su na koji će se način odvijati njihova suradnja za dobrobit Čakovca da bi na kraju dodali: ‘Budući gradonačelnik će promijeniti sadašnju situaciju u korist građana!’

Rečeno je kako će oni imati i listu za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije