SELNICA Od beznadne do vrlo uspješne općine i poželjne sredine

– Dočekao me prazan račun, dočekalo me na desetke dugova i kome se čovjek tada može obratiti nego Bogu. Uslišana je molitva moja ‘Bože pomozi’. Krenuo sam i krenula je Selnica na put oporavka, svijetlosti i zajedništva, rekao je u svom izlaganju Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica.

Održavanjem Svečane sjednice Općinskog vijeća, nastavljeni su ‘Dani Općine Selnica, a ona je započela hrvatskom himnom ‘Lijepa naša Domovino’ u izvođenju ŽVS ‘Sveti Marko’, nakon čega je govorio Radovan Zadravec, predsjednik Općinskog vijeća, koji je kazao kako je općinska vlast koja je na odlasku naslijedila izuzetno teško i složeno stanje u svim segmentima i kako je u četiri godine riješila brojne probleme i općinu postavila na noge.

Potom je općinski načelnik Ervin Vičević, pobrojio sve što se dogodilo i napravilo u njegovom mandatu i što se planira napraviti u skorijoj budućnosti. Kazao je kako je dolaskom na mjesto načelnika od svog prethodnika zatekao prazan račun i desetke problema, ali je tijekom svog rada većinu dugova vraćeno, počela su ulaganja i uspostavljena je dobra suradnja s međimurskim Javnim poduzećima i ustanovama, Međimurskom županijom, Gradom Mursko Središće, Župom Selnica i župnikom velečasnim Tomislavom Leskovarom, te svim udrugama i klubovima.

Posebno je pohvalio rad Općinskog vijeća i Općinske uprave, što je rezultiralo donošenjem kvalitetnih odluka i ostvarenje značajnih projekata. – Nakon samo par sjednica Općinskog vijeća odluke su donesene većinom glasova, a zadnje tri godine samo jednoglasno. Moj način rada, da na svakom vijeću najavim što će biti na slijedećem, otvarao je temelj za rasprave s pokrićem, bez podmetanja i sukoba, kazao je vičević, pohvalivši posebno rad općinske službenice Gordane Vugrinec Tomšić.

Saborski zastupnik Darko Horvat, kazao je kako je Selnica imala i kako će imati podršku aktualne hrvatske vlasti, poglavito na području ulaganja u infrastrukturu.

Župan Matija Posavec, naglasio je kako sve što je Općina Selnica postigla u minulom razdoblju zasluga je općinskog čelništva, ali i samih žitelja. Rekao je kako se za svaku pomoć može obratiti županijskim službama, kako Javna uprava ne treba pohvale i zahvale, jer to je njezin posao.

Uručena su i Javna priznanja Općine Selnica, a primili su ih Branko Kutnjak (posthumno, za projekt ‘Pikač’), Luna Sakač (za športske uspjehe)i Vladimir Baksa (za video zapis o ‘Pikaču’). U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupili su ŽVS ‘Sveti Marko’, Lara Škvorc i Ante Vičević.

Ovom događaju prethodilo je polaganje vijenca kod Spomenika poginulim hrvatskim branitelja, Izložba kolača i radova nove Udruge ‘Viba‘, a uslijedio je program proslave Dana škole Selnica.

Dan Općine Selnica nastavljaju se sve do 1. svibnja na više mjesta i različitim sadržajima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije