DARKO HORVAT Mladi su izvor inovacija i pokretači društveno-gospodarskog razvoja

Danas je obilježena deveta obljetnica rada Međimurskog veleučilišta na kojoj je prisustvovao i Darko Horvat, kandidat za župana Međimurske županije. Više od tisuću studenata dokaz je njegove važnosti u razvoju boljeg i kvalitetnijeg života u Međimurju.

– Mlade je potrebno promatrati kao predstavnike poželjne budućnosti, nositelje dominantnih društvenih vrijednosti koje se prenose s generacije na generaciju, ali i potencijalni izvor inovacija. Mladi su vitalno društveno bogatstvo zbog čega im se trebaju osigurati optimalni društveni razvojni uvjeti – naglasio je D. Horvat.

Ostvarenje vizije povezivanja obrazovanja i gospodarstva, marljivosti i inovativnosti naših mladih dokazuju i nagrade najboljim studentima MEV-a, ali i suradnja s mnogim visoko školskim i srednjoškolskim ustanovama te gospodarskim subjektima u našoj okolini. Tako je tvrtka SOLVIS donirala pametan kišobran sa solarnim ćelijama i pametnu klupu za punjenje mobitela.

Uskoro će se u sklopu MEV u Čakovcu otvoriti učenički dom i restoran sa svim pratećim sadržajima koje treba imati jedno Veleučilište. Sredstva će osigurati Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz fondova EU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije