IZBORI Ovo su uzdanice Živog zida za Čakovec, Nedelišće i Štrigovu

U utorak 18. travnja u ranim popodnevnim satima ispred bazena ‘Marija Ružić’ u Čakovcu održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen kandidat za gradonačelnika Čakovca Ivan Kolac, Anna Bratković je predstavljena kao kandidatkinja za načelnicu Općine Nedelišće te Mihael Kelnerić za načelnika Općine Štrigova, a iz opravdanih razloga na konferenciji nije bio Luka Nuić, kandidat za načelnika Općine Gornji Mihaljevec.

Kako je u ime Živog zida Međimurske županije kazao dr. sc. Branimir Bunjac stranka je već predstavila kandidate za župana, gradonačelnika M. Središća i nekih općina. Dodao je kako će Živi zid nastupiti na lokalnim izborima u cijeloj Hrvatskoj, u svim županijama u većini gradova i to potpuno spremni. – Sada nam u četvrtak predstoji ciklus prikupljanja potpisa za kandidature i vjerujem da ćemo i taj ciklus savršeno odraditi – istaknuo je dr.sc. Bunjac.

– Okupili smo se ciljano kod gradskog bazena samo zato što Živi zid verificira započete dobre korake u gradu i želimo nastaviti tamo gdje se je u kvaliteti prekinulo – rekao je Ivan Kolac, kandidat za gradonačelnika.

Rekao je kako će u svojim programima preciozno nabrojiti o kojim se programskim odrednicama radi. Dodao je kako bazen ima jednu simboličnu veličinu njihovih htijenja zbog toga jer je to jedan od projekata koji se dugo pripremao još od Marije Ružić, kao prijašnje gradonačelnice, koja ga je započela, a oni vide da u tom sportskom centru nedostaje još jedan sadržaj, a to je vanjski bazen.

Taj je projekt stavljan u predizborne programe ranijih kandidata za čelne funkcije u gradu, ali nikada nije započet. Kolac je rekao kako će im upravo on biti jedan od primarnih zadataka, a u cilju popunjavanja turističkih sadržaja za čije će se unapređenje još više zalagati.

– Intencija Živog zida u gradu je da se potencira socijalna komponenta jer su ova turbolentna vremena stvorila socijalno ugrožene u svim segmentima društva, a koji su prije funkcionirali, doprinosili su razvoju društva, a sad su na nekim marginama – istaknuo je te je iznio zanimljivu ideju formiranja palijativne skrbi kroz inicijativu pokretanja hospicija pri bolnici.

– Živi zid ima velikih ambicija u zaštiti zakonitosti postupanja prema ljudima. Zaštiti imovine, zaštiti dostojanstva čovjeka i svakodnevno smo svjedoci situacija kako ‘velike ribe jedu male’. Mi smo tu da zaštitimo malog čovjeka pa bi onda kroz institucije sistema koje su u gradu pokušali riješiti što više takvih pitanja.

To je vezano i za odlazak mladih iz svojih domova u tuđinu. Mi to željeli zaustaviti jer Živi zid je mladost, Živi zid je snaga, Živi zid je htjenje da napravimo nešto novo, kvalitetniji način života, a poštujući ono što su stvorili prethodnici i što je kvalitetno – završio je Kolac.

– Mlada smo snaga. Što reći? U Općini vidimo probleme, ima ih puno, no mi smo u neku ruku zadovoljni pa ćemo nastaviti raditi na način na koji se je i do sada radilo samo na pravilan i pošten način zajedništvom pokušati objediniti građane – riječi su kandidatkinje za načelnicu Općine Nedelišće Annu Bratković.

Mihael Kelnerić, kandidat za načelnika Općine Štrigova, je istaknuo kako je primarni cilj Živog zida povećati i proširiti turističke kapacitete ovog prekrasnog kraja gdje se definitivno može živjeti od turizma s naglaskom na ekološku proizvodnju hrane.

Na kraju je dr.sc. Bunjac istaknuo kako će se u promidžbi Živog zida koristiti nove tehnologije upravo zbog toga što ih neki mediji marginaliziraju i cenzuriraju. Dodao je kako je njegova kampanja za župana počela, oformljena je glede toga Facebook stranica na kojoj je dio programa objavljen, a dio predstoji.

Želja im je ući među građane, predstaviti ljude, žele predstaviti konkretan program, žele u toj kampanji uživati, a rezultat će ostaviti na volju birača. Isto tako neće se opterećivati brojkama, brojem vijećničkih mjesta jer da im je do toga stalo ulazili bi u koalicije koje ne bi bile odgovarajuće.

– Idemo sa svojim ljudima, idemo s nepotrošenim opcijama i vjerujemo da vrijeme radi za nas – rekao je na kraju dr.sc Bunjac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije