DARKO HORVAT ‘Sretan Uskrs! Učinite neočekivanu gestu dobrote’

Među inima, i saborski zastupnik, kandidat HDZ-a za župana, Darko Horvat čestitao je danas Uskrs putem društvenih mreža.

– Drage Međimurke, dragi Međimurci, dragi prijatelji!

Nekad smo za Uskrs pisali čestitke i slali ih poštom. Potom smo najdraže prijatelje nazivali u uskrsno jutro i izricali im svoje naljepše želje. A onda su došli mobiteli, SMS-ovi, internet…

Nekad smo priređivali zajednički gablec. Bilo je tu šunke, kolača, mladog luka. Družili smo se i slavili zajedno. Uskrs! Danas smo se svi nekako otuđili. Za blagdana kao da pokušavamo izbjeći poznanike i znance samo da ne bi morali čestitati, izreči svom bližnjem čestitku, zaželjeti im sreću, kao da ta želja sreće drugome znači nesreću za nas same.

I ovdje, na internetu, kao da izbjegavamo reči jedni drugima: ‘Sretan Uskrs!’ Ne znam zašto, no ja želim viknuti, izderati se, izbaciti iz dubine svog srca svima vama upravo to, čestitku, reći vam: ‘Sretan Uskrs!’

Uskrs je. Uskrsni i ti. Makni kamenje straha sa srca. I grobni pečat ukočenosti. Ne mari za stražu koja budno paz i da ne pokažeš znak života. Daj danas maha srcu. Učini neočekivanu gestu dobrote.

Istresi svoj sitniš prvom siromahu na ulici. Voliš li nekog, usudi mu se to reći. Danas kad je Sloboda pobijedila strah, Svijetlo mrak, Ljubav smrt. Sretan ti Uskrs!

Uskrs je. Uskrsni i ti, hrvatski narode. Odvali kamen koji ti pritišće srce, tvoju slobodu, tvoju kreativnost, tvoju ljepotu, tvoju ljubav!
Sretan vam Uskrs prijatelji, znani i neznani, stoji u Horvatovoj čestitci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije