SLUŽBENA KANDIDATURA Matija Posavec želi i dalje biti župan

Matija Posavec danas je objavio službeniu kandidaturu za župana Međimurske županije.

– Nisam želio da se još duže politička scena u Međimurju svodi na političke kombinatorike ili stranačke relacije u smislu nastupa na izborima, obzirom na količinu posla koji treba obaviti u Županiji – rekao je danas aktualni međimurski župan Matija Posavec (HNS) na početku press konferencije na kojoj je službeno objavio kandidaturu za župana na lokalnim izborima u svibnju.

Posavec je za kandidaturu dobio jednoglasnu i bezrezervu potporu stranačkih kolegica i kolega te uvjerenje da mora ići na novi mandat župana. Temeljem te odluke u subotu će tu potporu tražiti od vrha stranke, Središnjeg odbora HNS-a.

Osvrnuo se i na rad Županijske skupštine rekavši kako ih čeka još jedna sjednica s preko 30 točaka gdje moraju zaključiti svoj posao u ovom mandatu, a s istinskom željom da se idući mandat započinje čisto, transparentno i otvoreno, da potencijalnom nasljedniku može ostaviti bolje rezultate nego što su bili prije 4 godine.

– Pokrenuli smo jedan veliki investicijski ciklus u Međimurju, razmišljao sam gdje i na kojoj poziciji najviše mogu dati sebe, pokazati sav svoj rad, svoje rezultate i odgovornost, uvažavajući pritom sve dosadašnje rezultate na izborima, bilo koje vrste na kojima sam se kandidirao.

I s obzirom na taj novi ciklus investicija, najveći dosad, i uzevši u obzir da će Županija direktno ili indirektno biti najveći investitor u Međimurju u posljednjih 20 godina, želi realizaciju tih projekata i dalje nadzirati, koordinirati i provesti i u narednom mandatu.

Smatra da posao jednog novog razvoja, novog zamaha u Međimurju nije gotov i zbog toga traži od Međimurki i Međimuraca povjerenje za novi četverogodišnji mandat.

Ponosno je istaknuo letak od prije 4 godine kojim nije iznevjerio sve one koji su glasali za njega.

Želi biti kandidat svih Međimurki i Međimuraca, ali i kandidat političkih stranaka koje se prepoznaju u njegovom dosadašnjem radu stvorenoj političkoj platformi. – Bez obzira na ime, prezime i političku stanku, pozivam ih da me podrže – rekao je.

U narednom će se razdoblju obaviti razgovori s potencijalnim partnerima, u ovim trenucima tih razgovora na službenoj razini nema, pa vjeruje kako ćemo za dva do tri tjedna iskristalizirati kompletan nastup na lokalnim izborima, tražeći rješenje koje će biti najbolje za Međimurje.

– Smatram da se u Gradu u ove četiri godine nije napravilo gotovo ništa, da su mnogi potencijalni milijuni koji su se mogli iskoristiti za ulaganje u javnu infrastrukturu prošli pored nas. Zašto? Možda jer nije bilo dovoljno znanja, sposobnosti ni energije. Stoga će HNS imati svog kandidata za gradonačelnika grada Čakovca, kojeg ćemo objaviti i predstaviti javnosti, u narednih 10-ak dana – rekao je Matija Posavec te istaknuo kako je upravo Županija najveći investitor u Čakovcu te da sadašnja ‘ekipa’ ne zaslužuje povjerenje za iduće četiri godine.

Na razini općina i gradova lokalni čelnici HNS-a sami će proizvoljno formirati koalicije i birati s kim će surađivati, istaknuo je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije