SVETI MARTIN NA MURI Kako je Franjo obradovao Sanju

Više je puta općinska vijećnica Sanja Hadela, na sjednicama Općinskog vijeća Sveti Matin na Muri, potaknula potrebu postavljanja javne rasvjete u dijelu naselja Grkaveščak, te pitala što se kani i može po tom pitanju riješiti.

Općinski načelnik Franjo Makovec, odgovarao je kako je problem evidentan, ali i dosta složen, te kako osim novca treba riješiti i druga pitanja. Na posljednjoj 32. sjednici vijeća, Hadela je dobila odgovor na svoja pitanja, odnosno poticanja izgradnje javne rasvjete u svom naselju.

Načelnik Franjo Makovec, kazao je kako je čakovečka Elektra dostavila ponudu za postavljanje javne rasvjete u Grkaveščaku, što će općinu prema ponuđenom cjeniku stajati 130 tisuća proračunskih kuna.

– Iz trafostanice u Gornjem Koncovčaku, povući će se do Grkaveščaka kabel dužine 1.250 metara i postavit 4-6 rasvjetnih tijela uz glavnu prometnicu, pojasnio je Makovec. Radovi će biti dovršeni u optimalnom roku, odnosno najkasnije do početka nove školske godine, jer kako je Hadela govorila, rasvjeta je najpotrebnija školskoj djeci.

Makovčev odgovor, odnosno najava radova jako su obradovali Hadelovu koja nije mogla sakriti oduševljenje, jer, kako je naglasila, problem uistinu postoji, te osim školske djece i sve brojniji turisti sigurno će biti zadovoljni rasvjetom i novom slikom Grkaveščaka, naselja koje poput drugih svetomartinskih, ima svoje enogastronomske i turističke destinacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije