PREMIJER U VARAŽDINU ‘Želimo gradnju studentskog kampusa’

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Varaždin. Prva destinacija, prije prisustvovanja 27. obljetnici osnutka Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije, bio je Fakultet organizacije i informatike.

– S gospodinom Vrčekom smo razgovarali o korištenju sredstava EU, od strane FOI-ja, za razvoj kampusa. Zadužio sam ministricu Žalac i ministra Barišića da provjere koje sve pretpostavke treba obaviti kako bi FOI mogao aplicirati za sredstva i nastaviti se razvijati kao sveučilišni grad – kazao je premijer nakon sastanka.

Nakon posjeta FOI-ju, premijer je produžio do Arene Varaždin gdje se pridružio svečanom obilježavanju 27. objetnice HDZ-a Varaždinske županije.

– Ovo je uistinu velika obljetnica. HDZ u Varaždinu je za vrijeme rata, a i kasnije, pokazao da je ozbiljna politička stranka. Nadam se da će ova obljetnica biti dobar poticaj svim našim kandidatima za predstojeće lokalne izbore – dodao je premijer.

Na novinarsko pitanje o poskupljenju plina i struje, kazao je kako će u narednih nekoliko dana održati niz sastanaka te će se raditi na tome da situacija bude što povoljnija za građane Republike Hrvatske.

Domaćini premijeru bili su Anđelko Stričak, predsjednik županijske organizacije HDZ-a, te Damir Habijan, predsjednik varaždinskog ogranka HDZ-a.

Kampus u Varaždinu

O temi samog kampusa u Varaždinu više je kazao dekan FOI-ja, prof. dr. sc. Neven Vrček.

– Dosad o temi kampusa nismo pričali s premijerom, tako da nam je drago da dolazi na naš fakultet. Dosad smo o kampusu, ali i ostalim temama vezanim za visoko školstvo u Varaždinu, pričali s ministrima i predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović – zaključio je Vrček.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije