ZAŠTO je M. Varga podnio kaznenu prijavu protiv Z. Haramije?

Danas je Marijan Varga, kao vijećnik HNS u OV-u Donje Dubrave, na konferenciji predstavnika sredstva javnog priopćavanja, obavijestio javnost o podnošenju kaznene prijave protiv predsjednika Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava, Zlatka Haramije.

Prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu zbog počinjenja kaznenog djela ‘trgovanje utjecajem’. On kao predsjednik OV-a nije sazvao sjednicu Vijeća temeljem zahtjeva šestero vijećnika s Prijedlogom Odluke o poništenju Odluke o prodaji poslovne zgrade na Trgu Republike 3.

Isto tako je rekao kako su načelnik Općine Dražen Miser i spomenuti Haramija pismenim dopisom od 6. prosinca upozoreni na konkretno kršenje propisa ne sazivanja sjednice, no predsjednik OV-a i dalje ne saziva sjednicu u zakonskom roku, a to je 15 dana od primitka zahtjeva vijećnika.

– Nesazivanjem sjednice omogućena je prodaja spomenute građevine usprkos zahtjeva većine vijećnika da se to ne učini i potpisanom peticijom njihovih 489 sumještana. Na žalost, ili što više na sramotu, zlonamjernim pojedincima, pa i nama zbog takvih pojedinaca, morati ćemo se povlačiti po sudovima i medijima – rekao je Varga.

Dodao je kako je tu točku stavio na dnevni red već kada je građevina bila prodana za 207.000 kuna i to s mjesec dana zakašnjenja.

Varga od ODO traži da se Haramija proglasi krivim i kazni u skladu sa zakonom te da se Odluka OV-a o prodaji proglasi ništavnom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije