BIVŠI POMOĆNIK ministra šef održavanja bazena u Ekomu

Veselin Biševac (62), bivši SDP-ov zamjenik gradonačelnika Čakovca i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi Zorana Milanovića, od 1. veljače radi na novom radnom mjestu.

Nakon provedenog javnog natječaja zaposlen je kao koordinator za tehničko održavanje bazena u gradskom komunalnom poduzeću Ekom.

– Na natječaj sam se javio jer sam nezaposlen – kratko je rekao Biševac, koji ne vidi ništa sporno u tome što je zaposlen u tvrtki u vlasništvu Grada Čakovca, u kojem je na vlasti SDP.

– To je radno mjesto za koje nema baš velika interesa, pa smatram da nisam nikoga zafrknuo, da se tako izrazim – rekao je Biševac, koji je nezaposlen od 18. siječnja ove godine, kad je prestao primati naknadu kao bivši državni dužnosnik.

Ekom je natječaj na određeno na godinu dana, s mogućnošću stalnog zaposlenja, raspisao 3. siječnja s rokom prijave do 16. siječnja, a tražena razina obrazovanja je preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, intergrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski studij elektrosmjera. Biševac je dipl. inženjer elektrotehnike.

Direktor Ekoma Miodrag Novosel kaže da su natječaj raspisali jer je djelatnik koji je radio na tom radnom mjestu 2. siječnja uputio zahtjev za odlazak u mirovinu. Natječaj je bio raspisan i objavljen na internetskim stranicama Ekoma, službenim stranicama HZZ-a i u lokalnim medijima koji objavljuju natječaje HZZ-a.

– Javilo se deset kandidata, od kojih je samo troje ispunjavalo uvjete. Nakon obavljenog razgovora s kandidatima, odabran je Biševac, koji zadoovljava sve uvjete – ističe Novosel.

Biševac je bio i predsjednik gradske organizacije SDP-a. Njegov sin radi kao viši stručni suradnik za komunalno gospodarstvo i javnu nabavu u gradskoj upravi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije