ČIJA JE IMOVINA kluba NK ‘Plavi’? Teren je u Bukovcu, no sjedište je u Štrigovi

Za potrebe športa i rad športskih i rekreativnih udruga u 2017. godini Općina Selnica je u svom proračunu osigurala ukupno 79.500 kuna.

Najviše novca dobiva NK ‘Mladost’ Selnica i to 30.000 kuna, a slijede NK Donji Koncovčak i USR Šport za sve Plašivica po 15.000 kuna, NK Zebanec i SK Selnica po 5.000 kuna, OK Međimurje Selica 3.500 kuna, te USR Selnica i TK Selnica po 3.000 kuna.

Na popisu onih koje će općina pomagati nema Nogometnog kluba ‘Plavi’ Prekopa-Bukovec, koji je zbog oštećenja igrališta tijekom izgradnje plinovoda, zamrznuo svoj natjecateljski status.

Čija je imovina kluba?

Više puta se na sjednicama Općinskog vijeća Selnica raspravljalo o tome kome pripada klub i njegova imovina, obzirom da se tereni nalaze na području Općine Selnica, a klub ima sjedište na području Općine Štrigova.

Načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević, kazao je kako je njegova općina platila legalizaciju objekata NK Plavi u Bukovcu te da je minulih godina ovaj klub novčano pomagala više nego susjedna općina.

Isto tako žitelji Bukovca i drugih naselja iskazuju interes za korištenje objekta i terena NK Plavi, ali da trenutno stanje ne omogućava pokretanje tih inicijativa.

Konkretno iskazano je zanimanje za izgradnju rukometnog igrališta, a Orijentacijski klub ‘Međimurje’ želi koristiti objekt (svlačionicu, šank….).

Vičević, dodaje, kako je slučaj predao odvjetniku koji treba raščistiti niti malo ugodno stanje u športskom i društvenom životu Bukovca i susjednih naselja.

Danas se u naselju Bukovec dosta razgovara o igralištu i klubu NK Plavi, obzirom da se radovi na plinovodu okončani te da je klub na ime obeštećenja od INA-e dobio određenu novčanu nadoknadu.

Svako odugovlačenje ili destrukcija od strane čelništva kluba, rezultirati će devastacijom objekta i propadanje samog igrališta, od oštećenja od voda do zarašćivanja u grmlje i trnje, što nikome neće koristiti.

U Bukovcu vjeruju, kako će načelnik Vičević, ovaj problem riješiti, kako kažu, kao i sve ostale do sada, poglavito u njihovom naselju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije