KULTURNA BAŠTINA Lidija Bajuk dobitnica Plakete MDS-a

Stranačka tijela Međimurskog demokratskog saveza donijela su odluku o dodjeli Plakete MDS-a za očuvanje međimurske kulturne baštine Lidiji Bajuk.

Plaketa MDS-a ustanovljena je još pri osnutku MDS-a 2005. godine s ciljem da se istaknu pojedinci i udruge koji su svojim djelovanjem pridonijele očuvanju prebogate međimurske kulturne tradicijske baštine, a sve u cilju očuvanja međimurskog identiteta.

Dosadašnji zaslužnici ove Plakete bili su: Elizabeta Toplek – Teta Liza iz Donje Dubrave, Stjepan Taradi – Utek iz Belice, Franjo Preložnjak iz Nedelišća i Stjepan Grabrović iz Čakovca, kao pojedinci i KUD-ovi iz Svete Marije, Zasadbrega, Preloga, Kotoribe i Nedelišća.

Zaslužnicom ove Plakete postala je i Lidija Bajuk koja je svojim glazbenim i književnim djelovanjem i stvaralaštvom kao i stručnim radom kao asistentica na Institutu za etnologiju i folkloristiku, ovdje posebno ističemo kreiranje Virtualnog muzeja tradicijske glazbe Međimurja, pridonijela očuvanju međimurske tradicijske baštine.

Dodjela Plakete Lidiji Bajuk bit će u petak, 20. siječnja 2016. godine s početkom u 19 sati u Zgradi Scheier u Čakovcu. – Pozivamo vas da svojim dolaskom i vi zahvalite Lidiji Bajuk na trudu koji je uložila kako bi očuvala, ali i širom Hrvatske i svijeta prezentirala međimurske kulturne vrijednosti – poruka je iz MDS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije