Općina Štrigova: Uručene novčane potpore za novorođenu djecu

Hvalevrijedna i lijepa je tradicija u Štrigovi da na početku nove kalendarske godine Općina Štrigova obiteljima koji su minule godine dobile novorođeno dijete daje prigodne poklone i novčane potpore.

Prošle 2016. godine u Štrigovi je rođeno 17-tero djece čiji su roditelji dobili pripomoć ili nagradu od 2.000 kuna (pojedinačno), odnosno Općina Štrigova je za ovu prigodu iz proračuna izdvojila 34.000 kuna.

Podjela poklona i kupona putem kojih će roditelji moći podignuti novce, bila je na prigodnoj svečanosti, u Športskoj dvorani OŠ Štrigova. Poklone i kupone roditeljima djece uručili su načelnik općine Stanislav Rebernik i njegov zamjenik Zdravko Sabolčec.

Održan je lijep kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Tamburaška skupina KUD-a ‘Sveti Jeronim’, Ženska vokalna skupina ‘Stridone‘, domaći pjevač Augustin Dvanajščak, te ‘Štrigovske mažoretkinje’, vrtićka djeca i drugi.

Na kraju svečanosti svi sudionici zajednički su zapjevali i zahvalili za radost mladih života i darivanja te se zadržali na kraćem druženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije