Sveti Martin na Muri: Za socijalnu zaštitu i pomoć 124.500 kuna

Općina Sveti Martin na Muri, za potrebe u socijalnoj zaštiti za 2017. godinu, u proračunu je predvidjela potrošiti ukupno 124.500 kuna, što je otprilike na razini ovogodišnjeg iznosa (119.500 kuna lani).

Najviše novca, i to čak 60.000 kuna predviđeno je za podmirivanje troškova školarina i stipendija za studente. Na drugom mjestu su izdvajanja za jednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta, čiji roditelji dobivaju po 1.000 kuna, a ukupno općina planira za tu namjenu 25.000 kuna.

Za podmirenje troškova ogrijeva korisnicima Centra za socijalnu skrb namjenjuje se ukupno 20.000 kuna. Za podmirivanje troškova prijevoza učenika osnovnoškolaca predviđeno je 13.000 kuna, dok se preostali iznos odnosi na sufinanciranje određenih potrebnih troškova, jednokratne novčane pomoći, sufinanciranje troškova prehrane te podmirivanje troškova stanovanja.

Općinski načelnik Franjo Makovec (na slici s jednim korisnikom socijalne pomoći) kaže kako je cilj Programa javnih potreba utvrditi kriterije i načine pomoći socijalno ugroženih kategorija ljudi koji su se zbog različitih okolnosti našli u stanju socijalno zaštitne potrebe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije