OV Sveta Marija: Poseban pozdrav Željku Pavlicu uz analizu Adventa

Nakon dužeg vremena u srijedu, 14. prosinca se je na sjednici Općinskog vijeća Svete Marije pojavio član Županijske skupštine Željko Pavlic (MDS).

– Lijep pozdrav gospodinu Željku Pavlicu. Izražavam zadovoljstvo što je ponovno među nama! – rekla je glede toga predsjednica Vijeća Marija Frančić (HSS). Rekla je to iz razloga što spomenutog gospodina, inače redovitoga, dulje vrijeme nije bilo na sjednicama Vijeća.

Željko Pavlic se je odmah uključio u raspravu i to na temu Adventa u Svetoj Mariji koji je od strane općinske načelnice Đurđice Slamek (HSS) ocijenjen uspješnim, a doista je tako i bilo.

Pavlic je pitao zbog čega adventski ukrasi svijetle cijelu noć pa potrošnja struje opterećuje općinski proračun. Načelnica mu je odgovorila kako se ukrasi pale i gase s javnom rasvjetom. U tome su je demantirali i ostali vijećnici ustvrdivši da nije tako. Ipak električna rasvjeta ima druge izvore!?

Pitao je Pavlic i zbog čega adventske svijeće nisu ispred mjesne župne crkve jer im je, po njemu, tamo i mjesto? Neizravno ga je u tome podržala i predsjednica Vijeća kazavši kako Sveta Marija ima prelijepu crkvu kojoj u ovo vrijeme treba dodati dodatnu svjetlost.

– Sva adventska zbivanja smo prema odluci Odbora za turizam locirali u mjesno središte pred Dom kulture, a o vašim se prijedlozima Odbor mora raspravljati već dogodine – dodala je načelnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije