Predsjednik Vlade Plenković: Prelog primjer drugim gradovima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u utorak navečer u Prelogu, gdje je bio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada te iskazao divljenje gradom koji je tijekom gospodarske krize doživio gospodarski procvat, piše vlada.hr

Istaknuo je kako se mnogi diljem Međimurja, ali i Hrvatske, pitaju koja je tajna uspjeha Preloga i kako je moguće da u gradu koji ima manje od osam tisuća stanovnika rade 244 tvrtke i 82 obrtnika te ima oko 200 OPG-ova. Plenković je rekao kako tome treba dodati i kontinuirani pad nezaposlenosti, veliki pomak na području očuvanja okoliša te činjenicu da više ljudi iz županijskog središta Čakovca dolazi u Prelog na posao nego što ih ide u suprotnom smjeru.

Odgovor je u tome što se gradom dobro upravlja, a Međimurci su poznati kao marljivi, pošteni i talentirani, ali i samozatajni ljudi, naglasio je.

” Stoga ste primjer drugim županijama i gradovima, a na vašem radu vidim refleksiju prioriteta hrvatske Vlade, naših temeljnih ciljeva koji su okrenuti trajnom, stabilnom gospodarskom rastu”, poručio je predsjednik Vlade. Dodao je još i otvaranje novih radnih mjesta, zaustavljanje iseljavanja, demografsku obnovu te društvenu pravednost i solidarnost. Rekao je kako će Vlada pomoći poduzetnicima s pouzdanim, pravednim i jednakim pravnim okvirom koji će omogućiti dolazak investitora.

Govoreći o regionalnoj politici, istaknuo je kako je i njegov današnji dolazak u sjeverozapadnu Hrvatsku dokaz da se prema svim dijelovima zemlje odnosi jednako.

“Stoga u duhu partnerstva, dijaloga između središnje vlasti i jedinica lokalne samouprave nudim ruku suradnje, kvalitetne projekte koji će pomoći razvoju i Preloga i svih drugih gradova i općina u Hrvatskoj”, zaključio je predsjednik Vlade Plenković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije