Selnica: Zašto vijeća mjesnih odbora ne funkcioniraju kako treba?

Vrlo burno i žestoko je bilo na aktualnom satu 22. sjednice Općinskog vijeća Selnice, gdje je aktualizirano pitanje funkcioniranja i rada Vijeća mjesnih odbora na području općine, kao i tome tko je za što zaslužan, a tko se samo hvali ‘po selu’.

Vijećnik Mijo Kocijan iz Selnice kazao je kako je VMO Selnice posljednji radni sastanak održao prije dvije i pol godine, što dovoljno govori kako se radi. Predložio je da se pred nadolazeće lokalne izbore u Selnici održi Zbor građana na kojem bi se čelnici VMO-a očitovali o tome što su radili kako bi mještani znali koga birati.

– Predsjednik VMO-a vjerojatno će mi zamjeriti kada sazna što sam rekao, ali nema veze, prisnažio je Kocijan.

Vijećnik iz Zebanca, Vladimir Hrženjak kazao je kako na sastanke VMO-a Zebanec Sela rijetko tko odazove, a i sam predsjednik Saša Vuković dođe tek ponekad. Kazao je i kako si mnogi pripisuju zasluge za pojedine akcije i aktivnosti, a njemu ih osporavaju.

– Na sastanke VMO-a rijetko se tko odazove. Ja uvijek dolazim. Miljenko Vrančić dolazi rijetko. Ponekad dođu Saša Vuković i Robert Novinić. Kojter i Danijel Debelec su odstupili, a Bogdan isto tako nikad ne dolazi, srdito je naglasio Hrženjak.

Istaknuo je kako je inicijativu vezanu uz pješačku stazu on pokrenuo, a podržala ga vijećnica Marina Šoštarić, a sada se po selu time hvali Miljenko Vrančić. Načelnik općine Ervin Vičević ‘oprao’ je Hrženjaka, kazavši mu kako je on bio prvi predsjednik VMO-a i onda dao ostavku te da nije istina da se Vrančić ‘kiti tuđim perjem’ i kako je najbitnije da se sve napravilo.

Predsjednik Općinskog vijeća Radovan Zadravec kazao je kako probleme funkcioniranja i rada Mjesnih odbora treba rješavati među sobom te da se trebaju poštivati dogovori koalicijskih partnera, ali da u VMO-ima ne treba politizirati.

– Znam da pojedini ljudi ne dolaze na sastanke VMO-a, to je činjenica i to ljudima treba reći. Princip ‘rekla-kazala’ više neće prolaziti, a znamo kako smo prošli i zbog toga nam je prije u općini tako išlo, naglasio je Zadravec.

Općinski načelnik Ervin Vičević rekao je neka se problemi riješe međusobno te da ne želi da se o tome govori i raspravlja na sjednicama Općinskog vijeća, poglavito ne zbog ‘tračeva’ po selima.

I Zadravec i Vičević su kazali kako su uvijek pomagali Mjesnim odborima i da će to činiti ubuduće. Rekli su kako su u svibnju iduće godine izbori za članove VMO-a i poručili biračima neka biraju dokazane i vrijedne ljude, a ne političke stranke, jer će onda mjesni odbori potvrditi svoju važnu ulogu u svakom mjestu i općini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije