Plenković donio potpise i dobio mandat za sastavljanje vlade

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak u podne došao je na Pantovčaku gdje je predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović potpisima dokazao da uživa potporu natpolovične većine izabranih saborskih zastupnika, kako bi od nje mogao dobiti mandat za sastavljanje nove Vlade.

– Andrej Plenković donio mi je 91 potpis zastupnika čime očito uživa povjerenje većine. Sukladno svojim ovlastima uručit ću mu mandat za sastavljanje 14. po redu Vlade RH – kazala je Grabar Kitarović i čestitala mu na brzom dobivanju povjerenja. – Želim vam da što je prije moguće sastavite i dobijete povjerenje za novu vladu – kazala je Grabar Kitarović.

– Želim zahvaliti predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na povjerenju – kazao je Plenković. Kazao je kako će Vlada biti orijentirana na gospodarstvo te da će prvo početi sa sastavljanjem proračuna.

Vezano uz proceduru koja se očekuje nakon petka popodne, za kada je predsjednica sazvala konstituirajuću sjednicu Sabora, kazao je kako će se ovoga tjedna dogovoriti kakva će biti dinamika daljnjeg tijeka saborske sjednice, jer u petak treba donijeti niz bitnih formalno-pravnih odluka, a nakon toga dolazi vikend. Smatra i da bi se sjednica Sabora mogla nastaviti već u ponedjeljak.

Na pitanje kada počinju razgovori o budućim ministrima, odgovorio je da će o tome razgovarati već od “danas, sutra i sve ove dane”. Plenković je najavio i da će u novoj Vladi, suprotno medijskim nagađanjima, biti i više žena. – Bit će više žena. Žalostim se takvim procjenama da ih ne bi bilo. To ne bih bio ja kada u Vladi ne bi bilo barem nekoliko kolegica – odgovorio je na novinarski upit.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije