Strahoninec: Uskoro kreću radovi na nastavku izgradnje sportske dvorane

Natječaj za javnu nabava za dovršetak izgradnje i opremanje sportske dvorane trebao bi biti raspisani tijekom ovog tjedna, kazao je između ostalog na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Strahoninec načelnik Franjo Lehkec.

Naime, odgovarajući na aktualnom satu na pitanje vijećnika Markusa Pilića, vezano uz tu tematiku, odnosno dinamiku nastavka izgradnje i opremanje školske sportske dvorane Lehkec je odgovorio kako slijedi raspisivanje javne nabave u roku od dvadesetak dana i otvaranje ponuda.

– Ono što je najvažnije, nastavlja Lehkec, je to da su novci spremni i čekaju da se potroše. Do sada su na izgradnji dvorane izvedeni radovi na temeljima i temeljnoj ploči (deki), nadam se samo da će nas do kraja godine poslužiti dobro vrijeme kako bi se u sljedećoj fazi izgradnje moglo napraviti što više posla. Čekamo i izradu završnih troškovnika kako bi se vidjelo koliko će zapravo biti potrebno novaca za kompletnu izgradnju.

Uz samu dvoranu potrebno je još izgraditi i pristupne ceste, parkirališta i zelene površine, a ono što je najvažnije, da u što kraćem roku želimo dvoranu ‘staviti pod krov’, odnosno napraviti većinu građevinskih radova kako bi se objekt zatvorio sa svih strana. Nastavit ćemo i pregovore s Međimurskom županijom, novom državnom vlasti i resornim ministarstvom kako bi za iduću godinu uspjeli dobiti sva potrebna sredstva da se objekt završi u planiranom roku.

Podsjetimo, Općina Strahoninec se za izgradnju školske sportske dvorane zadužila kreditom koji će se uz kamatnu stopu od 3,59 % otplaćivati narednih 15 godina, pritom mjesečni iznos od 21.432 kune, odnosno 60 % rate kredita plaćati Međimurska županija, a ostalih petnaestak tisuća kuna Općina iz svojeg proračuna.

Sportska dvorana mogla bi biti predana na korištenje na početku školske godine 2017/18.,kazao je Lehkec, i istaknuo: – Ako smo za Centar za kulturne, društvene i javne potrebe tri godine mogli plaćati mjesečnu ratu kredita od 100.000 tisuća kuna, vjerujem da ćemo financijski uspješno zatvoriti i ovaj projekt u kojem općina plaća ratu kredita od petnaestak tisuća kuna mjesečno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije