Općina Vratišinec: Do 2020. svi će imati priključak na kanalizaciju

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vratišinec, načelnik općine Zdravko Mlinarić, između ostaloga najavio je aktivnosti kao i projekte koje će općina uz pomoć županijskih i državnih službi i ministarstava ostvariti u narednom razdoblju.

Izgradnja školsko-športske dvorane i dalje je prvi i osnovni cilj općinske vlasti, koja tu računa na veliku podršku župana Matije Posavca i Međimurske županije, ali i resornog ministarstva. Na samoj sjednici županov zamjenik Zoran Vidović, kazao je kako će Županija sigurno u tome pomoći.

Potpuna adaptacija Domova kulture u Vratišincu i Gornjem Kraljevcu slijedeći je važan projekt koji treba biti brzo ostvaren, a Dom kulture ‘Dr. Vinko Žganec’ u Vratišincu već je ovom prigodom blistao u velikom sjaju. Potom sijedi formiranje industrijske zone Ciglenica.

Završetak kanalizacije u Vratišincu i Gornjem Kraljevcu pak je zasigurno najveći ako ne prvi projekt koji se kani i mora ostvariti. Mlinarić je rekao kako po pitanju kanalizacije sve ide prema planu aglomeracije Mursko Središće, financiranom od strane Europske unije u koji je općina s ovim projektom uvrštena. Prema takvom planu svako domaćinstvo u naseljima Vratišinec i Gornji Kraljevec će najkasnije do 2020. godine u svom dvorištu imati priključak na kanalizacijsku mrežu.

Kako bi svi ovi projekti bili ostvareni načelnik Mlinarić pozvao je sve one koji na bilo koji način mogu pomoći neka to učine, a oni koji ne žele ili ne mogu neka ne opstruiraju planove i radove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije