Ne propustite sučeljavanje kandidata na Radiju 1 i Sjeverozapad

Radio 1 iz Čakovca i Radio Sjeverozapad iz Varaždina, uoči izbora za zastupnike u Hrvatski sabor 11. rujna 2016. godine, organiziraju ‘Sučeljavanje – predstavljanje lista’ u kojem će sudjelovati kandidati i kandidatkinja s lista u III. Izbornoj jedinici, koji su prihvatili poziv i uvjete za sudjelovanje.

Sučeljavanje će biti održano u srijedu, 7. rujna 2016. godine, od 12:30 sati u prostorima Radija 1 u Robnoj kući Međimurka – 1. kat, Trg Republike 6, Čakovec, a uživo će ga prenositi Radio 1 (105,6 FM) i Radio Sjeverozapad (95,2 FM). Bit će prenošeno i putem live video streaminga.

Sudionici ‘Sučeljavanja – predstavljanja lista’, imat će priliku predstaviti svoje liste i programe u III. izbornoj jedinici koja obuhvaća Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku županiju, kroz sučeljavanje s kandidatima, odnosno kandidatkinjom drugih lista.

Poziv i uvjete za sudjelovanje, koje su uputili svim listama, prihvatilo je njih sedam, pa će tako u sučeljavanju sudjelovati:

Radimir Čačić (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka – Reformisti, Novi val – Stranka razvoja, Hrvatska seljačka stranka Stjepan Radić – HSS – SR, Blok umirovljenici zajedno – BUZ)
Mario Sabolić (Hrvatska stranka prava – HSP, Hrvatska čista stranka prava – HČSP, Akcija za bolju Hrvatsku – ABH, Obiteljska stranka – OS)
Nikolina Babić (Hrvatska demokratska zajednica – HDZ)
Tomislav Končevski (Hrvatski laburisti – Stranka rada)
Ivan Bužanić (Nezavisna lista Stipe Petrina – NLSP, Slobodna Hrvatska – SH, Pokret zajedno, Održivi razvoj Hrvatske – ORaH)
Milorad Batinić (Socijaldemokratska partija Hrvatske – SDP, Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati – HNS, Hrvatska seljačka stranka – HSS, Hrvatska stranka umirovljenika – HSU)
Vladimira Palfi (Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Akcija mladih, Abeceda demokracije, Hrvatska demokratska seljačka stranka, Međimurska stranka)

Pravila sučeljavanja bit će sljedeća:

1. Sučeljavanje kandidata za saborske zastupnike s lista u III. izbornoj jedinici trajat će maksimalno 90 minuta. Nakon što moderatori predstave sudionike i pravila sučeljavanja, svaki od sudionika sučeljavanja dobit će priliku u 90 sekundi predstaviti listu koju predstavljaju i glavne značajke njihova programa, s naglaskom na programe i projekte koji se tiču Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

2. Uslijedit će tri kruga odgovaranja na pitanja moderatora, koja će biti ista za sve sudionike sučeljavanja. U prvom krugu pitanje će se odnositi na gospodarstvo, u drugom na obrazovanje i mlade, a u trećem na socijalnu skrb i umirovljenike.

3. U svakom od navedena tri kruga, svaki će kandidat na postavljeno pitanje moći odgovarati najduže 60 sekundi te će, nakon što na pitanje odgovore svi kandidati, imati pravo na samo jednu repliku u krugu, u trajanju do 30 sekundi. Redoslijed replika odredit će se prema redoslijedu javljanja kandidata.

4. U nastavku sučeljavanja, kandidatima će biti ponuđene kuverte s različitim pitanjima tematikom vezanima uz područje III. izborne jedinice, iz navedenih i još nekih drugih područja (zdravstva, turizma, kulture…). Svaki će kandidat izvući po jednu kuvertu te će na raspolaganju imati 60 sekundi da odgovori na izvučeno pitanje, a ostali kandidati neće imati pravo repliciranja na odgovor.

5. Na kraju će svaki od kandidata dobiti mogućnost da uputi poruku biračima u trajanju od 60 sekundi.

6. Redoslijed predstavljanja kandidata i odgovaranja na pitanja bit će prema redoslijedu na Zbirnoj listi pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u III. izbornoj jedinici.

7. Sudionici u sučeljavanju dužni su poštivati pravila uljudne komunikacije te kulturno i argumentirano predstaviti i braniti svoje stavove. U slučaju kršenja tih pravila, moderatori će imati pravo prekinuti kandidata u izlaganju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije