Darko Horvat u Nedelišću, Čakovcu, Prelogu i Donjoj Dubravi

U tijeku je predizborna kampanja za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna. Utrku za mjesto u Saboru vodit će 177 kandidatskih lista, 174 stranačke te 3 nezavisne liste. Jedna od njih je i ona Hrvatske demokratske zajednice koja kampanju vodi pod sloganom ‘Vjerodostojno’.

Tehnički ministar poduzetništvai obrta, DarkoHorvat (HDZ), je tako u sklopu kampanje posjetio općinu Nedelišće zajedno s kandidatkinjom na listi HDZ-a Nikolinom Babić. Govorio je o 3 milijarde kuna vrijednim poticajima za poduzetnike i obrtnike putem programa Ministarstva poduzetništva i obrta, kako bi se nastavilo s unaprjeđivanjem položaja poduzetnika i obrtnika u Hrvatskoj.

Također, istaknuo je kako je u što kraćem roku, potrebno izgraditi obilaznicu Nedelišću jer, po njegovom mišljenju, nije primjereno da glavna cesta koja povezuje Čakovec i Varaždin ide samo kroz Nedelišće.

Na preloškoj Marini posjetio je Prvenstvo Hrvatske u utrci dronova. Dronovi danas mogu letjeti brzinom većom od 100 km/h, a imaju i dolet do 100km pa se tako smatraju vrlo korisnim alatom prilikom svakojakih radnih operacija.

Po mišljenju Horvata, dronovi imaju prostor u primjeni kod različitih gospodarskih djelatnosti jer vrlo efikasno video i termovizijskim kamerama mogu dohvatiti mjesta koja ljudima nisu dostupna. Ovo Prvenstvo Hrvatske imalo je i gospodarsku dimenziju jer su gledatelji prisustvovali demonstraciji primjene dronova u nadzoru poljoprivredne proizvodnje, geodetske izmjere i nadzoru stanja energetskih postrojenja.

Ministar je posjetio i Čakovec gdje je odgovarao na brojna pitanja i prijedloge zainteresiranih građana. Po njegovom dojmu, građani jako dobro znaju tko je radio i dokazao da zna i može, a tko je bio demagog iza čijih riječi nije bilo djela.

Naravno, nije zaboravio ni ‘svoju’ Donju Dubravu, mjesto gdje živi. Tamo se susreo s članovima i simpatizerima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije