Općina Selnica: Poslovali odlično, sada žele i mažoretkinje

Općinsko vijeće Selnica, jučer je održalo svoju 21. sjednicu na kojoj je prihvaćeno polugodišnje izvješće o ostvarenju proračuna od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine. Ukupni prihodi i primici ostvareni su u iznosu od 3.068.040 kuna, dok su rashodi ostvareni u iznosu od 1.906.710 kuna, iz čega proizlazi pozitivan rezultat poslovanja od 1.161.329 kuna.

Općinski načelnik Ervin Vičević kazao je kako je ovo najbolje poslovanje općine u proteklih 20 godina. Najveći prihodi ostvareni su od poreza, pomoći od države, od imovine te od posebnih propisa i naknada.

Vijeće je prihvatilo Izvješće o radu općinskog načelnika za prvo ovogodišnje polugodište u kojem je naglasak stavljen na poslove vezane uz komunalnu infrastrukturu, komunalno redarstvo, hrvatske branitelje i sudski spor s Geodetskim zavodom Split. Vičević je kazao i kako općina ima pripremljeno mnogo projekata koji čekaju da se otvore natječaji za EU i domaće fondove.

Određene su pravne osobe od interesa za sustav civilne zaštite, dopunjena je Odluka o komunalnoj naknadi, te je 2017. godina službeno proglašena ‘Godinom zvončića’ čime se želi promovirati zvončić ili proljetni drijemovac kao zaštićena i ugrožena biljka koja ima u naselju Bukovec najveće stanište u našoj županiji.

Pod točkom razno vijećnici su izrazili želju za osnivanje Udruge mažoretkinja (viječnik Dragutin Bohnec), pitali za situaciju oko elementarne nepogode mraz (Branko Perčić), te saslušali načelnikov prijedlog za izgled novog dijela groblja u Selnici.

Predsjednik Općinskog vijeća Radovan Zadravec kazao je kako će općina podržati osnivanje Udruge mažoretkinja, a kada je u pitanju naknada za štete nastale od mraza kazao je kako nema nikakvih odgovora od onih kojima je procjena od šteta koje iznose oko dva milijuna kuna nema nikakvog odgovora.

Vičević je vijećnicima podijelio prikaze nekih od groblja, kako bi im predstavio što se očekuje od novog dijela groblja na kojem se planira podignuti zajednička grobnica, mjesta za urne i druge stvari.

Vičević je kazao kako općina i Osnovna škola Selnica uspostavljaju solidnu suradnju koja će sigurno rezultirati kvalitetnijom kulturnom razinom u svim njezinim segmentima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije