Sandra Herman: Međimurski model primijeniti u cijeloj Hrvatskoj

Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije, predsjednica Središnjeg odbora Reformista i kandidatkinja na listi koalicije ‘Za premijera’ u 3. izbornoj jedinici danas je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta preuzela ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za osiguranje pomoćnika u nastavi.

Međimurska županija prijavila se na taj projekt i time ostvarila sredstva za osiguravanje pomoćnika u nastavi za svu djecu u osnovnim i srednjim školama u toj županiji. To znači da će svi učenici osnovnih i srednjih škola u Međimurskoj županiji koji imaju za to potrebu dobiti na vrijeme pomoćnike u nastavi, odnosno već od početka školske godine.

Prilikom uručivanja ugovora u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava za osiguravanje pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Sandra Herman je istaknula veliku važnost ovog projekta za učenike s teškoćama u razvoju.

Naglasila je da status pomoćnika u nastavi mora biti trajno riješen, a ne da učenici s teškoćama i njihovi roditelji svake godine iznova strepe hoće li školsku godinu započeti bez pomoćnika koji su im neophodni i da to ovisi o ishodu različitih projekata.

“Želim posebno naglasiti i važnost uvođenja obaveznog i potpuno besplatnog srednjoškolskog obrazovanja kao i važnost besplatnih udžbenika i prijevoza za sve učenike osnovnih i srednjih škola. To treba biti obveza države, a ne rezultat dobre volje i proračunskih mogućnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Međimurska županija je jedina u Hrvatskoj koja osigurava pomoćnike i za djecu u predškolskom odgoju čiji model bi trebala preuzeti i Hrvatska”, rekla je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije