Živi zid u Strahonincu o problemima umirovljenika

Čelnici koalicije Živoga zida na predstojećim izborima posjetili su Obiteljski dom za starije osobe Štrukelj u Strahonincu. Štićenike obiteljskoga doma darivali su malim znakovima pažnje, voćem i domaćim kolačima. Zadržali su se u kraćem razgovoru sa svakim štićenikom pojedinačno i iz prve ruke se informirali o svakodnevici osoba treće životne dobi.

Na parlamentarne izbore 11. rujna Živi zid izlazi u koaliciji sa strankama Promijenimo Hrvatsku, Akcija mladih, Hrvatska demokratska seljačka stranka, Abeceda demokracije i Međimurska stranka. Razrađen je opsežan program zakonskih i ekonomskih promjena koje bi trebale stvari u Hrvatskoj konkretno i brzo usmjeriti u dobrome pravcu.

Između ostaloga, Živi zid se zalaže za poboljšanje položaja umirovljenika kroz niz mjera. Prije svega, namjeravaju podići mirovine i osigurati dovoljan broj mjesta u umirovljeničkim domovima da se izbjegnu liste čekanja. Misle poboljšati standard umirovljenika ukidanjem HRT pretplate i uvođenjem besplatnoga zdravstvenoga osiguranja, a također razmišljaju i o besplatnome javnome prijevozu za umirovljenike.

Žele ukinuti odredbe Ovršnoga zakona koji omogućuje da se zbog HRT pretplate ili dopunskoga osiguranja ovršuju mirovine i blokiraju računi umirovljenika. U Živome zidu smatraju da država umirovljenike treba gledati kao sa zahvalnošću, a ne kao teret. – Umirovljenici su pošteno odradili svoj radni vijek i imaju pravo na dostojanstven i miran život u starosti – smatraju u Živom zidu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije