MOST: MDS obmanjuje javnost i bezrazložno nas napada

Most nezavisnih lista – Izborni stožer III. izborne jedinice poslao nam je reakciju vezanu na izjave predsjednika Međimurskog demokratskog saveza Željka Pavlica izrečenih u članku ‘MDS protiv podcjenjivanja Međimurja‘. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

‘Drugi na listi Mosta je mladi Čakovčanin Matija Kikelj!

Reagirajući na posljednju izjavu MDS-ova predsjednika Željka Pavlica na portalu eMeđimurje baziranu na tzv. analizi koja od tri županije u III. izbornoj jedinici je prvozastupljena na listi neke stranke; gdje radi koji od kandidata; ima li međimursku putovnicu i sl., Most nezavisnih lista poručuje da od takvih prozivanja Međimurje zasigurno neće imati nikakve koristi.

G. Pavlic obmanuo je javnost tvrdeći da su najviše rangirani međimurski kandidati tek na 3. mjestu na svim listama osim njihove. Na listi Mostovih kandidata iz III. izborne jedinice za novi saziv Sabora na drugom je mjestu mag. iur. Matija Kikelj, mladi i obrazovani Čakovčanin, koji je magistrirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje trenutno pohađa poslijediplomski doktorski studij “Javno pravo i javna uprava”.

S još nenavršenih 26 godina najmlađi je kandidat na listi, ali zato iza sebe ima radno iskustvo kao studentski pravobranitelj, u odvjetništvu, u GONG-u, u pravnom savjetovalištu Centra za mirovne studije te u Ministarstvu uprave. Riječ je o mladoj i uspješnoj osobi, s izraženim osjećajem za rodni kraj.

Inače, govoriti o tome da je za rješavanje gorućih problema u Međimurju, a takvih ima i u ostatku Hrvatske, dovoljan sam jedan saborski zastupnik iz tog kraja i to samo onaj (ili ona) koji je s liste MDS-a, u najmanju je ruku neozbiljno.

A upravo to proizlazi iz izjave čelnika MDS-a. Međimurje, širi varaždinski kraj i Hrvatsko zagorje moraju se zajedno potruditi da izaberu što više kvalitetnih ljudi s našeg područja, s liste kandidata kojima je poznavanje problematike cjelokupnog našeg kraja i svih njegovih dijelova te sposobnost pronalaženja optimalnih rješenja – najznačajnije obilježje, a da je pritom tek od formalne važnosti činjenica da li su rođeni na točno određenoj lokaciji.

Na doista nepotreban i zapravo neuljudan MDS-ov komentar posjeta Bože Petrova Čakovcu ne bismo trošili riječi.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije