Uz Matiju Posavca na listi i jedna Međimurka iz HNS-a

Na održanoj sjednici Predsjedništva Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata jednoglasno su potvrđeni HNS-ovi kandidati za predstojeće parlamentarne izbore.

– Za naše kandidate izabrali smo kvalitetne ljude koji znaju preuzeti odgovornost za cijelu zemlju. Građani na izborima 11. rujna moraju izabrati između stabilne i jake Vlade kakvu nudi Narodna koalicija te nestabilnosti i nerada kakav su posljednjih mjeseci prezentirali Most i Domoljubna koalicija, što Hrvatska sebi još jednom ne može priuštiti, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

>>> Narodna koalicija: Na listi Posavec, ali i Kovač umjesto Zgrebec

Odluku o kandidatima Predsjedništvo je donijelo u skladu s ovlaštenjem koje mu je na sjednici u Tuhelju, održanoj 2. srpnja 2016. godine, dao Središnji odbor HNS-a, a prema kojem Predsjedništvo može poduzimati sve radnje kako bi HNS bio spreman za izbore u rujnu.

Fokus rada u kampanji za HNS će biti članovi i simpatizeri stranke, HNS-ove županijske organizacije, projekti i politike HNS-a i njegovih partnera iz Narodne koalicije. Hrvatsku je potrebno što prije vratiti na pozicije rasta na kojima ih je ostavila Vlada Kukuriku koalicije krajem 2015. godine. Neophodno je što prije nastaviti tada započeti posao, zaključeno je na sjednici Predsjedništva.

U našoj Trećoj izbornoj jedinici HNS-u je pripalo šest mjesta. Međimurje će na toj listi imati dva kandidata – na četvrtom mjestu je Matija Posavca, aktualni međimurski župan i Bernardu Topolko iz Strahoninca koja je na 13. mjestu.

Ostala mjesta na izbornoj listi pripadaju SDP-u (7) i jedno HSS-u. U Trećoj izbornoj jedinici prvi na listi će biti SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić, a drugo HNS-ovac Predrag Štromar. Promjena u odnosu na prošle izbore je što se više neće kandidirati SDP-ovka Dragica Zgrebec, nego će se umjesto nje na listi naći gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, javlja Jutarnji.hr.

(Izvor:HNS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije