Kristina Vožar predsjednica svetomartinskog Savjeta mladih

Ugodan ambijent Mlinarske hiže kod Žabnika, održana je ‘Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Općine Sveti Martin na Muri’, savjeta kojeg je oformilo Općinsko vijeće kao savjetodavno tijelo čiji cilj je aktivno uključivanje mladih u javni život općine, te promicanje i zagovaranje prava, potreba i interesa mladih u lokalnoj sredini.

Savjet je donio ‘Pravilnik o radu Savjeta mladih’ temeljem kojeg su izabrani njegovi čelni ljudi. Za predsjednicu savjeta jednoglasno je izabrana Kristina Vožar, a za njenog zamjenika Matija Turk. Uz njih dvoje savjet čine još Karlo Stojko, Nikolina Horvat i Karlo Jambrović, te Jasmina Dobranić kao zamjenski član u mandatu ovog sastava savjeta.

Konstituiranju su nazočili predsjednik Općinskog vijeća profesor Dražen Crnčec i općinski načelnik Franjo Makovec, koji su pojasnili mladima što se od njih očekuje te im predstavili smjernice rada i razvoja Općine Sveti Martin na Muri. Makovec je poželio da se kroz Savjet mladih što više mladeži angažira na radu za dobrobit i razvoj općine, gdje će pronaći mogućnosti i snažnijeg osobnog napredovanja u svim segmentima i programima koji su im na raspolaganju ili će to biti.

Članovi savjeta čelnim ljudima općine zahvalili su na ukazanom povjerenju i obećali dati svoj doprinos radu općinskih tijela i lokalne samouprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije