M. Horvat: Razvoj općine Donji Kraljevec osiguran uz stabilan proračun

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat oec dipl. inf. potpisao je u srijedu ugovor u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 100.000 kn za dogradnju Doma kulture u Donjem Pustakovcu.

– Zahvaljujemo ministarstvu na čelu s ministrom Tomislavom Tolušićem što su prepoznali našu ideju i potpisom ovog ugovora doprinijeli u realizaciji iste.

Ovaj ugovor zasigurno nije zadnji, jer se niz drugih programa apliciralo, ali isto tako ne bi bio realiziran niti jedan da proračun Općine Donji Kraljevec nije kroz veoma restriktivne mjere trošenja i kontrole financijski ustabiljen i da nisu sanirana potraživanja, te vraćena nenamjenski utrošena financijska sredstva Ministarstvu gospodarstva (sredstva za industrijsku zonu Palinovec koja je u ime ministarstva potraživao DORH), Geodetskom zavodu; Hrvatskim vodama te pojedinim dobavljačima koji su radove izvršili prije preuzimanja vlasti.

Takvo stanje zatečeno je kod preuzimanju vlasti 2013. godine, kada je proračun Općine Donji Kraljevec bio u minusu nekoliko milijuna kuna.

Tek danas kada je stanje financija općine stabilno, tek danas kada možemo izdvojiti vlastita sredstva iz proračuna za sufinanciranje pojedinih investicija Općina se može aplicirati na natječaje ministarstva i fondove EU i općinu čelništvo može usmjeriti u jedan normalni i sigurni razvoj jer prijašnjih godina to nije bilo moguće – rekao je načelnik Miljenko Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije