Poznati dobitnici Plakete Općine Nedelišće za 2015. godinu

Općinsko vijeće Općine Nedelišće održalo je svoju 24. sjednicu na kojoj se između ostalog na dnevnom redu našla i Odluka o dodjeli javnih priznanja, odnosno dodjeli najvišeg općinskog priznanja, Plakete Općine Nedelišće za 2015. godinu. Tako će Plaketu Općine primiti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pretetinec za 90 godina uspješnog djelovanja dobrovoljnog vatrogasnog društva, prevenciji i zaštiti osoba, imovine i okoliša od požara i drugih elementarnih nepogoda i opasnosti, te ‘MOTORENA’ trgovina i servis iz Nedelišća za osobit doprinos u razvoju i promociji obrtništva u Općini Nedelišće.

Priznanje će posthumno biti dodijeljeno i Ivanu Novaku iz Nedelišća za dugogodišnji uspješan rad i osobit doprinos u razvoju i izgradnji lokalne sredine i civilnog društva u Općini Nedelišće, dok će za nesebičan angažman i veliki doprinos u suradnji Općine Nedelišće i RKT župe Presvetog Trojstva Nedelišće općinsku plaketu primiti Protojerej Stafrofor prečasni o. Nikola Nikica Samodol župnik u Nedelišću.

Priznanja će biti uručena na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se povodom Dana Općine Nedelišće uz blagdan sv. Vida održati u četvrtak, 2. lipnja, u dvorani NGC-a Aton s početkom u 18 sati. Uz dodjelu Plaketa Općine Nedelišće, na svečanosti će biti i dodjela priznanja najboljim sportašima Nedelišća za prošlu godinu.

Jednoglasno je prihvaćena i Odluka o zaštiti kulturnih dobara od lokalnog značaja za Općinu. Ovom pak je odlukom utvrđena lista dobara od lokalnog značaja i lista evidentiranih pojedinačnih građevina i graditeljskih sklopova s posebno vrijednim stilskim obilježjima, odredbe za provođenje, način zaštite, zaštita u u postupcima pred tijelima graditeljstva, sadržaj i način izrade Elaborata stanja kulturnog dobra, način i izvori financiranja zaštite kulturnih dobara od lokalnog značaja . Vijećnici su bili jednoglasni i u prihvaćanju Izmjena i dopuna Pravilnika o zaštiti arhivskog i registraturnog gradiva Općine Nedelišće, te Smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite Općine Nedelišće za period od 2016.- 2019. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije