Grad siromašnim učenicima omogućuje maturalno putovanje

Kolegij gradonačelnika Grada Mursko Središće održao je svoju 123. sjednicu na kojoj je najprije odlučeno da se u naselju Sitnice sanira divlje odlagalište smeća te riješi problem odvodnje oborinskih voda.

Kolegij je odlučio pomoći siromašnijoj djece odlazak na maturalno putovanje i to za 9 učenika OŠ Mursko Središće sa po 500 kuna, a grad će sa 1000 kuna poduprti održavanje ovogodišnjih Dana maturanata u Čakovcu. Sa 500 kuna grad će pomoći Istraživački edukacijski projekt ‘Mura-Drava 2016.’ kojeg provodi BIUS-udruga studenata biologije iz Zagreba. Gradonačelnik Dražen Srpak primio je na znanje zaključak o službenom dopisivanju tijela državne uprave u neupravnim stvarima putem elektroničke pošte, a za pojedinsoti je zadužen Bojan Bračko, referent za informiranje.

Komunalni odjel, kolegij zadužuje za analizu mogućnosti proširenja ulice Ivana plemenitog Zajca u Murskom Središću i to u razgovoru sa njezinim žiteljima. Ovi radovi mogli bi se obaviti najranije nakon provedbe aglomeracije u Murskom Središću.

Tvrtki ‘Nord-ing’ iz Čakovca kolegij povjerava izradu geodetske snimke stvarnog stanja i preklop projektirane građevine te izradu idejnog i glavnog projekta odvodnje oborinskih voda u Murskoj i ulici Matije Gupca, te izradu idejnog i glavnog projekta prometnice u ove dvije ulice.

Izrada ovih projekata i snimki grad će platiti 80.500 kuna. Kolegij je prihvatio ponudu zagrebačke tvrtke ‘Eufondia’ o suradnji na području usluga za pridobivanje sredstava EU fondova , za 3.375 kuna mjesečno do kraja ove godine. Pročelnica gradskog Odjela za financije i proračun Marija Kraljić, kolegiju je podnijela Izvješće o poslovanju grada u prva tri ovogodišnja mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije