Tomislav Karamarko u Čakovcu: ‘Uspjeh Međimurja je respektabilan!’

U službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je prvi potpredsjednik vlade RH Tomislav Karamarko. Tom je prigodom odradio i radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem koji mu je predstavio kapitalne projekte u Međimurju.

Poseban je naglasak stavljen na tri projekta koja su označena prioritetom u Županiji, a to su završetak izgradnje osnovne škole i dvorane u Pribislavcu, Doma zdravlja u Čakovcu te sportske dvorane u Orehovici. Spomenimo kako su u pratnji prvog potpredsjednika Vlade RH bili ministar kulture RH Zlatko Hasanbegović, ministar turizma RH Anton Kliman i ministar poduzetništva i obrta RH Darko Horvat.

Ministre su, uz župana Posavca, primili zamjenici župana Zoran Vidović i Sandra Herman, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec i voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

“Mislim da je to najbolji dokaz poštovanja i uvažavanja te vrednovanja svega onog što radimo, brojki koje imamo i rezultata koje postižemo ovdje u Međimurju”, rekao je međimurski župan i pritom izrazio zadovoljstvo što je prvi potpredsjednik Vlade došao u pratnji ministara iz resora kulture, turizma i poduzetništva koji su važni u kontekstu prošlotjedne aplikacije projekta obnove Palače Zrinskih vrijednog 45 milijuna kuna, daljnjih projekata kandidiranih za uvođenje turističkih sadržaja i povećanja smještajnih kapaciteta te poduzetništva koje vapi za projektima financiranima iz europskih fondova.

“Međimurje bilježi kontinuirani gospodarski rast, izvoza od 15%, rast zaposlenosti, stopu nezaposlenih od 11% uz najefikasniju i racionalniju javnu upravu sa svega 6% zaposlenih u odnosu na ukupni broj zaposlenih, ali i rast turizma od 22%. Negativni parametri očituju se u manjem prosjeku plaće, ali zahvaljujući racionalnom ponašanju gotovo polovicu proračuna usmjerili smo prema građanima što se očituje u činjenici da smo jedina županija koja ima osiguran prijevoz za sve učenike, besplatne udžbenike osnovnih škola, jedina županija koja financira asistente ne samo u školama nego i u vrtićima, posebne programe za poljoprivrednike i obrtnike te umirovljenike”, objasnio je pritom Posavec i dodao kako Međimurska županija povezuje poljoprivredu i turizam, spaja obrazovanje i gospodarstvo u jednoj sinergiji, a sve to s jednim od najmanjih proračuna u državi.

“Naravno da vodimo računa i o kapitalnim investicijama od kojih smo mnoge realizirali sami, no nekoliko je važnih investicija koje želimo završiti u što skorije vrijeme”, naglasio je i iskoristio priliku da prvom potpredsjedniku Vlade preda prijedloge za državni proračun, da podrži tri ključne investicije, u obrazovanju i zdravstvu.

“Ovo je jedan od dokaza koliko župan skrbi za svoju županiju, nije prvi puta da razgovaramo o ovim projektima, a Međimurje to zaslužuje, jer sa svim brojkama koje je župan iznio zapravo prednjači u Hrvatskoj i treba biti lokomotiva Hrvatske”, krenuo je u svom obraćanju Karamarko i objasnio kako je već nekoliko puta svojim kolegama rekao da je uspjeh Međimurja respektabilan.

“Ovdašanja vlast radi dobar posao, to je ono što i mi želimo, usaditi u svijest ljudi da se ponekad treba nečega odreći da bi došli do rezultata, dakle najveće zapošljivosti, rasta proizvodnje, rasta turističkih potencijala i broja gostiju, pad nezaposlenosti, rast investicija. Pa to je izvrsno, to je ono što Hrvatska želi postići na globalnom nivou”, pritom je rekao prvi potpredsjednik Vlade i naglasio da je i proračun usmjeren da dostigne takve rezultate kakve ima Međimurje.

“Moja poruka je da će Međimurje imati potporu u svom razvoju koliko god će moći pomoći i Vlada, jer oni koji su dobri ne treba ih usporavati, treba im dati još više zamaha da bi mogli povlačiti one koji su nešto lošiji”, za kraj je poručio Karamarko.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije