Obavljena analiza tla odlagališta smeća kod Lapšine

Svojevremeno su predstavnici Mjesnog odbora Lapšine, od Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri zatražili da se obavi ispitivanje tla na bivšem odlagalištu smeća uz naselje Lapšine, koje prema mišljenju većine mještana nije kvalitetno sanirano.

Općinsko vijeće zadužilo je općinskog načelnika Franju Makovca da zatraži analizu tla što je on i naručio kod Bioinstituta Čakovec, koji je obavio zatraženu analizu.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća vijećnik Mladen Dobranić postavio je pitanje u svezi obavljene analize za koju je prema njegovim riječima općina platila 6.000 kuna. Načelnik Franjo Makovec odgovorio je kako je analiza tla obavljena od strane Bioinstituta koji je ocijenio da je tlo potpuno čisto i zdravo, tako da se na njemu može i ‘povrće zasaditi’ te mještani ne moraju od ničega strahovati.

Kazao je i kako je rezultat analize dostavljen VMO-u Lapšina, ali da povratne informacije nije bilo, što bi trebalo značiti da su i oni zadovoljni rezultatom analize i da su sada mirni. Dodao je kako je u razgovoru s članovima VMO-a Lapšina stekao dojam kako oni smatraju da je analiza namještena, što je po njemu zlonamjerno i izvan svake pameti, jer Općina nema nikakav interes drugačiji od mještana, jer i općini je važno da je tlo zdravo i odlagalište kvalitetno sanirano.

Podsjećamo da je prije nego je organiziran odvoz smeća kakav je danas, otpad se odlagao na rubnom dijelu naselja Lapšina. Kada je odvoz prekinut obavljena je sanacija odlagališta, a prilaz je zatvoren. U Općini kažu kako su sumnju da sa sanacijom nešto nije u redu bez ikakve osnove potaknuli su pojedinci koji nikada i ničim nisu zadovoljni, pa tako i sada stručno obavljenom analizom tla i odlagališta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije