Načelnik Makovec zabrinut najavama ukidanja pojedinih općina

Na posljednjoj, svečanoj sjednici Općinskog vijeća Sveti Martin a Muri, načelnik općine Franjo Makovec izrazio je zabrinutost najavama nove Vlade o rekonstrukciji samouprave, konkretnije o najavi ukidanja više županija, općina i gradova u Hrvatskoj.

– Zabrinut sam najavom ukidanja općina premda još ne znam što će biti mjerilo da se pojedina općina ukine, priključi drugoj ili da ostane kako je sada. Mi ćemo dati sve od sebe da naša općina ostane zasebna kako je sada, a smatram kako smo u proteklih dvadeset godina dokazali da znamo i možemo.

Bude li mjerilo broj žitelja onda nam spasa nema, bude li mjerilo uspješnost onda nas ne mogu ukinuti. Osobno mislim kako bi se država Hrvatska mogla i trebala ogledati na nas koji radimo oslanjajući se na svoje ljudske i prirodne potencijale koristeći svoje znanje i umove na pridobivanju novca izvan proračuna iz državnih i stranih fondova.

Pouzdajemo se u sebe i svoje sposobnosti i vjerujemo kako neće doći do ukidanja naše po svemu uspješne općine, kazao je Makovec, kojeg su podržali svi vijećnici, uvjereni kako nikome neće pasti na pamet da dirne u njihovu uzornu, naprednu i multikulturalnu općinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije