ŽIVOTNE PRIČE: Nehotičan incest!

Katarina se je nemalo iznenadila susrevši svoju veliku nesuđenu ljubav iz mladosti, Franju, u hodniku Čakovečkog suda. Ne dvojeći previše, prišla mu je udijelivši kompliment, kako dobro izgleda i nakon toliko vremena. I ona je ponosno nosila svoje godine. Vitko tijelo u modernoj odjeći, te uvijek besprijekorna šminka i frizura, isticalo je njezin optimizam i uspjeh koji nije izostao niti nakon preuranjene smrti  njezinog supruga. Ostavio ju je dobro zbrinutu, s velikom ušteđevinom i nekoliko nekretnina. Nisu imali djece pa je odlučila upijati život, istančano, sa svim čulima; umjetnost, putovanja, skupi hoteli, kozmetički saloni i pokoja ljubavna avantura, bez obveza. Iako, bilo joj je teško rješavati se udvarača, pogotovo onih slabijeg imovinskog stanja.

Sjeli su jedno do drugog, ispitujući se međusobno o stanju u kojem se trenutno nalaze. Već nakon nekoliko izgovorenih rečenica, shvativši da su oboje slobodni, oči su im zasjajile u želji da obnove vezu, da nastave tamo gdje su stali kada su razmišljali o vjenčanju, ali ih je preduhitrila vijest o trudnoći Franjine bivše djevojke Magde. Njegove roditelje je ta spoznaja jako razveselila. Bili su protiv prekida, te su umalo izbacili sina iz kuće kada im je obznanio da je zaljubljen u drugu. Naravno da nije bilo govora o tome da Katarinu dovede u kuću i upozna s roditeljima. Stoga je puno radio, skrbio, bez obzira na obiteljsko bogatstvo, kako bi kupio omanju kuću u Murskome Središću, Katarininom rodnom mjestu. Još jedan u nizu neostvarenih snova optimističnih bića, sljedbenika srca.

Franjo se je pokorio volji roditelja i vjenčao s Magdom. To se je svima činilo idealnim rješenjem; dijete će odrastati uz oca i majku, mlada obitelj će imati veliku podršku očevih roditelja, Franjo više neće morati toliko raditi. Sve bi bilo jednostavno da Katarinin lik nije dolazio pred njega svaki put kad bi zatvorio oči. «Vrijeme će napraviti svoje!», pomislio bi kad bi ga snašla jaka želja da iskoči iz kože i potraži je. Tada bi ustao iz kreveta i otišao u lokalnu birtiju popiti piće, čašu, dvije, najčešće litru, dvije…a, Magda bi se stisnula uz rub kreveta, gušeći se u suzama. Znala je za tu vezu i znala je da je njezina trudnoća bila razlog njihovog prekida. Kako  prihvatiti činjenicu da joj muž voli drugu, a da ona ne smije to spominjati kako ne bi pogoršala ionako loš odnos. Šutjela je i pomalo kopnjela,  kao da je udata za svog svekra i svekrvu koji su je obožavali i sluteći što se događa, pokušavali nadomjestiti muževu ljubav. Magda je bila povlaštena, gotovo u svemu. Svekrva je kuhala umjesto nje, prala suđe i rublje, njoj bi ostavila odgoj kćeri, čineći je šutljivom i samozatajnom, baš kao što je bila i ona sama. Kćerinim ulaskom u adolescensko doba, Magda se je razboljela. Rak pluća ubrzo je metastazirao u mozak, izvukavši iz nje posljednje izdisaje. Od tada bi Franjo posvećivao više pažnje svojoj djevojčici, zapravo, već mladoj djevojci, koja se je polako počela otvarati i dopuštati da joj se otac približi.

Teško je bilo povjerovati da su se Katarina i Franjo doista sreli. Čavrljajući, skoro su zaboravili zašto su došli, sve dok ih, u jednom trenutku, nisu oboje prozvali, tražeći da uđu u istu sobu. Začuđeno su se pogledali, kao da su se probudili iz transa, nemajući više vremena za pitanja. Rečeno im je da su pozvani zbog  nasljedstva, te da im je pokojni otac ostavio pismo koje će biti pročitano.  Vidno šokirani, bez riječi su slušali sadržaj pisma, očevu priču vrlo sličnu njihovoj, samo što je on za razliku od Franje, oženio voljenu ženu i redovito potajno slao novac drugoj koju je ostavio, za uzdržavanje kćeri Katarine. Shvativši da su oni zapravo brat i sestra, nisu više imali obraza pogledati se.

Katarini je pozlilo, te je izlazeći preplavljena bljedilom, rekla da se odriče svega i da će se nadalje, ukoliko bude potrebno, sve rješavati preko njezinog odvjetnika. Franjo je ostao piljiti u jednu točku, kao da mu se to ne događa, kao da je sve ružan san.

Katarina nije mogla prihvatiti činjenicu, da je bila u vezi sa svojim bratom. Pokušavala je pronaći zaborav u putovanjima u egzotične krajeve. Dugo vremena nije ulazila u ljubavne avanture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije