KOLUMNA: Horvat je prvi ministar koji je došao u Međimurje

Presretan sam što su međimurski vinari i njihova vina na Dionizijani 2016. u Splitu osvojili pregršt odličja, od Cmrečnjakovog šampiona, preko Kojterovih, Dvanajščakovih, Hažićevih, Borisovih i Štamparovih te drugih zlata do bronci ostalih vinara, kojima je za nit izmaklo sjajnije odličje.

Tvrdim dvadesetak godina kako u Hrvatskoj ali i u regiji nema boljih vina od međimurskih, a sada po tko zna koji puta to potvrđuje i struka. Usput da se pohvalim kako je moja rakija od trešnje na jednom ocjenjivanju od mogućih 90 bodova dobila 90 bodova. Prelijepo je bilo na svetomartinskom Križnom putu i po tko zna koji puta se potvrdilo kako je ovaj dio Hrvatske uistinu osobit. Toliko ljubaznosti, dobročinstva, poniznosti, čovječnosti, pobožnosti, iskrenosti teško je drugdje susresti.

Posebno cijenim Isusa, Pilata, Mariju, Veroniku i vojnike koji su prošli cijeli put i prema meni u jednom trenutku bili izuzetno obazrivi i ugodni. O Miri Perčić i njezinim kreacijama sve najljepše, kao i o Franji Sobočanu, obitelji Šafarić i župniku Hercegu. Evo, kao da su me poslušali, pak su neki malonogometni klubovi pristupili splitskom Hajduku i sada bi oni mogli igrati ligu u kojoj bi ‘Bili’ u razigravanju mogli biti prvi, naravno ako će im suci biti Brbić, Pavasović, Baldasar i Torcida. U ligi u kojoj igraju Dinamo, Rijeka, Split, Lokomotiva, Inter, Slaven Belupo, Osijek, Istra i Zagreb, Hajduk prvi neće biti još 15 godina. I dalje tvrdim kako Zoran Mamić nije trener za Dinamo i da je Marko Pjaca najbolji hrvatski nogometaš. Sada apsolutno najbolji!

Zagrebački, a potom naravno i međimurski novinari plasirali su neistinu da je Slaven Dobrović, prvi ministar nove Vlade koji je pohodio Međimurje. Istina je kako je Darko Horvat prvi ministra Vlade Tihomira Oreškovića koji je pohodio Međimurje. Horvat je 29. siječnja 2016. bio u Murskom Središću na susretu gradonačelnika Dražena Srpaka s poduzetnicima i kao novog ministra pozdravili su ga gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i župan Matija Posavec. Samo istine radi, jer danas se puno toga iskrivljuje, kao i u primjeru smjene zvonara u Vratišincu, gdje su časni ljudi uvučeni u politikantstvo.

Zaista je čudan ovaj MOST, jača je opozicija Domoljubnoj koaliciji s kojom je kako tvrdi u partnerskim odnosima nego Hrvatska raste. Napisao sam i mnogo puta kazao kako su novi izbori jedini način da se riješe ovi problemi koje nedorastao MOST stvara ne samo Domoljubnoj koaliciji nego svima nama. Toliko petljanja oko Lozančića i Brkića je prešlo svaku mjeru. Brkiću se predbacuje ‘diploma’, a svi vrlo dobro vidimo i znamo gdje su nas doveli ovi i oni s diplomama.

Siguran sam kako bi vratišinski župnik već riješio Lozančića, lakše nego svoje dugogodišnje zvonare. FINA, odvjetnički uredi, sudovi, općinske i gradske službe, javni bilježnici i drugi ‘autoriteti’ i dalje nemilosrdno plijene i ovrhu čine nad svim primanjima osiromašenog i poniženog hrvatskog čovjeka. Negdašnji ozloglašeni središćanski ‘šekutor Hubert’ prema ovim novima je nevinašce bio.Vidimo koliko je OPG-ea pod blokadom, koliko građana, obrtnika i tvrtki ne mogu naplatiti svoja potraživanja, a njima je sve pod ovrhom, čak i dječji doplatci, mirovine i socijalna pomoć.

Mladi i dalje masovno odlaze iz Hrvatske, političari se čude što je u Hrvatskoj sve manje rođenih, a usput propagiraju isto spolne brakove i druge gadosti koje doprinose izumiranju Hrvata i Hrvatica. Nikakvih tisuću Karamarkovih eura neće poboljšati natalitetnu slika u Hrvata. Treba osigurati da trudnice i rodilje ne smiju ostati bez radnog mjesta i sve će biti drugačije. Zna se tko će imati koristi od Karamarkovih tisuću ili Milanovićevih osam tisuća kuna. Bravo za Vilibora Sinčića, ma koliko ga omalovažavali, čovjek osjeća što su hrvatske bolesti i razlozi apatije i osjećaja bezizlasnosti.

Papa Franjo javno je odbacio prljavi novac. Kad bi ga odbacili pojedini naši svećenici koji slave one koji su pokrali državu i ljude a sada žele graditi kapelice i pilove. Kada je naša Katolička crkva bila bez prljavog novca bila je najbolja, najjača i najčovječnija. Ali, ‘zapad’ nam je poslao neke nove farizeje koji ‘Simoniju’ cijene i potiču.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije