DV CVRČAK

NOVA RAVNATELJICA Matea Pintarić: Odgovornost novog radnog mjesta je velika, kao i očekivanja

S namjerom boljeg upoznavanja i nastavka suradnje koju smo imali s bivšom ravnateljicom Dječjeg vrtića “Cvrčak”, Lidijom Varošanec, posjetili smo novu ravnateljicu Mateu Pintarić u njezinom novom uredu

Od 1. srpnja Lidija Varošanec, dugogodišnja ravnateljica Dječjeg vrtića “Cvrčak”, nalazi se u mirovini. Vođenje jedne od najvećih odgojno-obrazovnih ustanova u Čakovcu preuzela je Čakovčanka Matea Pintarić. S namjerom boljeg upoznavanja i nastavka suradnje koju smo imali s bivšom ravnateljicom Varošanec, posjetili smo novu ravnateljicu Mateu Pintarić u njezinom novom uredu.

Zavidan obrazovni i karijerni put

Ravnateljica Matea Pintarić, rođena 1988. godine, supruga je i majka troje djece – dva blizanca od 5 godina i jednog dječačića od 3,5 godine. Završila je Ekonomsku i trgovačku školu u Čakovcu, a potom trogodišnji stručni studij na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Čakovcu. Po završetku trogodišnjeg stručnog studija, upisala je Sveučilišni diplomski studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te stekla titulu magistra ranog i predškolskog odgoja. Za sebe kaže da je primarno odgojiteljica djece rane i predškolske dobi.

Već je u 2010. godini stigla kao pripravnica u Dječji vrtić Čakovec. Pokazala je visoku ambicioznost i želju za kontinuiranim profesionalnim i razvojem te usavršavanjem.

“Moja ambicioznost i želja za učenjem proširila mi je vidike, a napredovanjem su rasle i ambicije. Od samih sam početaka bila vrlo motivirana. Tako sam kroz rad napredovala i stekla zvanje odgojitelja mentora, što me još više motiviralo. Radila sam kao vanjski suradnik na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu i stekla zvanje predavača. U svom pedagoškom djelovanju bila sam aktivna članica organizacijskih odbora stručnih i znanstvenih skupova i konferencija koji imaju za cilj podizanje kvalitete rada u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Također sam recenzentica nekoliko publikacija relevantnih za rani i predškolski odgoj”, opisala je ravnateljica Pintarić zavidan karijerni put.

Izazovi dolaze s viših razina

Novo radno mjesto dolazi i s novim izazovima i novim obvezama, a ravnateljica Pintarić kaže kako izazovi zapravo kreću od puno viših razina – od državne razine o čemu je javnost zasigurno upoznata putem medija. Na naše pitanje o kratkoročnim i dugoročnim planovima tijekom ravnateljskog mandata, ravnateljica Pintarić odgovara:

“U ravnateljskom mandatu ću se usredotočiti na stvari koje mogu kao ravnatelj promijeniti i na koje mogu utjecati. Tako sam definirala neke strateške ciljeve koji će doprinijeti tome da se održi i poboljša kvaliteta rada u odgojno-obrazovnoj ustanovi. Dugoročni ciljevi usmjereni su na redefiniranje misije i vizije ustanove, samog kurikuluma ustanove, pružanje podrške djelatnicima i roditeljima, kao korisnicima naših usluga, u pitanjima koja se odnose na cjelokupni rad Dječjeg vrtića. U definiranju planova za budućnost svakako je naglasak na osiguravanju i unapređenju prostorno-materijalnih i tehničkih uvjeta, uključivanju u projekte s drugim srodnim institucijama. Također, u pružanju usluga nastojat ćemo ponuditi roditeljima nove programe u odgojno-obrazovnom radu te uključivanje u razne projekte kojima je za cilj optimalni razvoj i dobrobit djeteta. S obzirom na to da Dječji vrtić ‘Cvrčak’ ima dugu tradiciju kvalitete u predškolskom odgoju, vjerujem da ću u suradnji sa svim zaposlenicima pridonijeti održavanju kvalitete rada u njoj”.

Poruka roditeljima

Promjena nastavnika, odgojitelja pa i ravnatelja utječe i na roditelje. Trebat će vremena da se korisnici Dječjeg vrtića “Cvrčak” naviknu na novo lice u uredu ravnatelja. Poruka nove ravnateljice ulijeva sigurnost: “Vjerujem da smo otvoreni za roditelje i da se svatko može osjećati dobrodošlo u našoj ustanovi. Isto tako smatram da svi djelatnici rade na tome da se djeca osjećaju zbrinuto, sigurno i dobro u našoj ustanovi, da odgojitelji optimalno podržavaju razvoj djece te da su velika podrška roditeljima u njihovoj primarnoj ulozi, roditeljstvu.

Strahopoštovanje prema novoj ulozi

“Osjećam strahopoštovanje jer je odgovornost velika, kao i očekivanja. Jako dobro razumijem potrebe i mogućnosti svih – zaposlenih u vrtiću, ali i svih korisnika naših usluga. Trebat će neko vrijeme za prilagodbu. Vodstvo bilo koje organizacije je važno pa tako i u ovom slučaju, ali isto tako su važni ljudi koji definiraju i dio su organizacije”, tako je nova ravnateljica Dječjeg vrtića “Cvrčak” opisala svoje osjećaje o novom životnom poglavlju.

Želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu novoj ravnateljici Dječjeg vrtića “Cvrčak”, Matei Pintarić!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije