RUČNI RADOVI

KREATIVNE UMIROVLJENICE Marija Carević i Erika Mihalic izrađuju predivno cvijeće od najlonskih čarapa i plišanih žica

U mnoštvu štandova na Sajmu obrtnika, poljoprivrednika i udruga koji se održavao 7. srpnja u Maloj Subotici u sklopu obilježavanja Dana Općine, primijetili smo predivno cvijeće na štandu Udruge umirovljenika Palovec

U mnoštvu štandova na Sajmu obrtnika, poljoprivrednika i udruga koji se održavao 7. srpnja u Maloj Subotici u sklopu obilježavanja Dana Općine, primijetili smo predivno cvijeće na štandu Udruge umirovljenika Palovec.

Tek kada smo se približili, primijetili smo da je cvijeće umjetno, odnosno rukom napravljeno. Ponosne kreatorice, Marija Carević i Erika Mihalic, pokazale su nam svoje radove i opisale inspiraciju koja se krije iza prekrasnog umjetnog cvijeća.

Dok drugi sjede pred televizorom, Marija izrađuje čudesne cvjetne kreacije

Marija Carević živi u Strelcu i prije mirovine radila je kao gerontodomaćica. U zimske dane, kada svi sjede pred televizorom, kako sama kaže, ona radi – bavi se heklanjem, goblenima, ali i izradom lijepog ukrasnog cvijeća. To je zanimacija koja ju opušta i usrećuje. “Sve je to u mojoj glavi, dobro poznajem cvijeće pa nije problem prenijeti to u stvarnost”, kaže Marija za svoj talent. Cvijeće koje je izložila na Sajmu bilo je napravljeno od plišanih žica.

Sve što Erika vidi, to i rukama izradi

Erika Mihalic bila je šivačica prije umirovljenja. Nakon umirovljenja odlučila je napraviti vlastitu kreativnu radionicu kod kuće gdje hekla, štrika, izrađuje predmete od cementa. “Kod mene nema što nema, sve što vidim, odmah rukama izradim”, kaže Erika o svome radu. Na Sajmu nam je ponosno pokazivala orhideje u prekrasnim bojama izrađene od žice i najlonskih čarapa.

Bravo Marija i Erika! Vaši radovi pokazuju talentiranost, kreativnost i maštu bez granica!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije