STARI AUTOMOBILI

OLDTIMER KLUB MEĐIMURJE Vladimir Kovač iz Mačkovca: Bavljenje oldtimerima je skup sport, ali to je životni stil

Vladimir Kovač iz Mačkovca za svoj Opel Kadett iz 1975. kaže da je stajao 25 godina zaboravljen u garaži, dok ga on sam nije preuzeo i obnovio

Na Sajam obrtnika, poljoprivrednika i udruga koji se održavao 7. srpnja u Maloj Subotici u sklopu obilježavanja Dana Općine, došla je i karavana automobila kakve danas više ne možemo tako često vidjeti na cestama.

Oldtimer klub Međimurje – Čakovec oduševio je posjetitelje limenim ljubimcima koji su podsjećali na neka jednostavnija i ljepša vremena. 

Jedan od vlasnika izloženih klasičnih limenih ljubimaca bio je i Vladimir Kovač iz Mačkovca koji ponosno kaže kako je tek drugi vlasnik Opel Kadetta žute boje proizvedenog 1975. godine u Njemačkoj.

Na naše pitanje kako je došao do takvog ljepotana koji na sebi još uvijek ima originalnu boju, Vladimir nam je otkrio: “Prvi vlasnik bio je isto jedan Međimurec, ali s adresom u švicarskom Bernu. Radi se o jednom mom poznaniku koji je auto kupio u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Nakon što ga je doveo u bivšu državu i platio za njega carinu koja je iznosila nešto manje od njegove cijene, auto se nije baš koristio. Stajao je 25 godina u garaži i onda sam ga preuzeo i obnovio ja”.

O troškovima održavanja starih automobila Vladimir kaže: “Bavljenje oldtimerima je skup sport, ali to je životni stil koji ili voliš ili ne voliš.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije