KAJ BUMO JELI

ROBERT VRBANEC IZ STRAHONINCA Jedina mana je nedostatak vremena, donosimo recept za Bograč

Sve što govori o svojoj ljubavi prema kuhanju vidljivo je u svakom njegovom potezu kuhačom ili nožem. Robert Vrbanec iz Strahoninca strastveni je kuhar i to ne krije

Kuhanje voli od malena i nitko ga nikada nije tjerao da nešto skuha na silu.


– Prvo jelo, ako se dobro sjećam, skuhao sam u prvom razredu osnovne škole. Bila su to jaja na oko i meni su bila super. Poslije toga sam dosta kuhao juhe, otkriva nam ovaj ljubitelj kuhanja. U kulinarsku je avanturu krenuo sam, a voli isprobavati sve što mu se svidi. Kad mu za oko zapadne kakvo jelo „s interneta”, ne libi se to i isprobati.


– Ne gledam na hranu na način da je nešto manje ili više komplicirano skuhati. Jednostavno odlučim nešto pripremiti i to onda napravim. Jednostavno je to. Dogodi se naravno i da nešto ne uspije kako sam planirao, ali to me samo dodatno motivira da probam ponovo. To je sve dio učenja, kaže naš sugovornik. Dodaje da obožava kuhanje, a jedina je mana ta što za njega baš nema vremena koliko bi htio.


– Jednostavno je to želja i volja za kuhanjem, to mi je lijepo, to me veseli, priznaje odmah na prvu. Po struci zavarivač, tešku aparaturu često i rado mijenja za kulinarske rekvizite. Sklon je jelima na žlicu, ali voli i dobar roštilj.


– Volim jesti hranu na žlicu, a dobro dođe i nešto pečeno. Što moji misle, to ne znam jer kuham onako kako meni odgovara, ali nitko se ne buni. Volim skuhati bograč, to obožavam, kotlovinu i neki roštilj. Od začina koristim samo prirodne, a u širokom luku izbjegavam popularne dodatke jelima, to su samo pojačivači okusa. Ako gledate bilo koju kulinarsku emisiju, vidite da nitko to ne koristi. To ne želim ni pokraj jela. To je živo zlo, napominje Vrbanec. S njime se očito slaže i ekipa za koju rado i često kuha, a to su njegovi vatrogasci, članovi DVD-a Strahoninec. U njega imaju puno povjerenje pa kad su kakve prilike, pa čak i natjecanja, titulu glavnog kuhara ima upravo Robert.


MIRISI DOMA


Bograč


Sastojci


– tri vrste mesa po želji


– puno luka


– povrće po želji


– standardni prirodni začini: sol, papar, crvena paprika (osim vegete)


Priprema


Pirjati luk, dodati meso i vodu. Začiniti i kuhati najmanje četiri sata.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3608

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije