ČUDO U PRELOGU

MARIJI KOLENKO BICIKL SPASIO ŽIVOT Ne znam kako sam ovo preživjela

Tik uz Mariju Kolenko fijuknula su dva vozila, svako s jedne strane, ne okrznuvši ju!

Bila je srijeda, 15. svibnja prije podne. Osamdesetogodišnja Marija Kolenko iz Preloga krenula je do obližnje trgovine. Gurala je bicikl, ne vozi ga, već ga samo koristi kao oslonac te u košaricu stavi vrećicu.

– Kći Ljiljana živi u blizini i javila je da će mi ona donijeti što treba iz dućana, ali baš sam željela prošetati pa sam joj javila da ne treba. Riki je išao za mnom, pratio me. Uvijek me tu čeka na uglu. I tako sam došla do raskrižja – ispričala je gospođa Kolenko za list Međimurje dan poslije.

Riječ je o raskrižju njezine Ulice Nikole Tesle s Prvomajskom koja ima prednost prolaska. Zastala je na nogostupu pred prijelazom i čekala da prođu vozila. Nije ni slutila kakav će krš i lom nastati za sekundu – dvije.

Devet života

– Vidjela sam kombi i čekala da prođe. Najednom se samo začulo “BUM”. Odbačeni automobil udario je u kotač moga bicikla koji sam gurala s desne strane. Da sam stajala s druge strane, ubio bi me, bicikl mi je spasio život. Kombi je pak proletio lijevo od mene. Oba su udarila u ogradu iza mene, a po meni je letjelo staklo. Stvarno ne znam kako sam ostala živa, danas mi je mogao sprovod biti! – kaže.

Pala je unatrag, tvrdo prizemljila. Malo ju boli, ali nikakve joj ozljede, barem zasad, nisu dijagnosticirane.

– Sva sam drhtala, nisu mi ni šećer mogli izvaditi nakon prometne nesreće. Kad sam se pridigla, vidjela sam tu ozlijeđenu ženu – kaže gospođa Kolenko.
Našalili smo se s njom rekavši da ima devet života jer prizor na mjestu nesreće bio je strašan i nikome nije jasno kako uz slomljeni bicikl, između dva vozila, nitko nije stradao.

– Da, ali ovo mi je bio deveti život! – našalila se i ona na svoj račun. Radila je kao tkalja u Varteksu i švelja u MTČ-u. Prije pet godina, nakon teške bolesti, preminuo joj je suprug Branko Kolenko. Unatoč višoj životnoj dobi gospođa je sasvim vitalna, a njezin je grunt divan, pun cvijeća.

Kriv je vozač kombija

U policiji su opisali nastanak prometne nesreće. Dogodila se nešto poslije 10 sati. Krivac je 38-godišnji vozač kombija (Nepalac, op.a.) koji je stigao sporednom Teslinom. Ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja prema odvojku Tesline.

Pri tome nije propustio sva vozila koja se kreću Prvomajskom. Stoga je u prednji bočni dio automobila kojim je upravljao prednjim bočnim dijelom udarilo dostavno vozilo kojim je upravljala 42-godišnjakinja, kako doznajemo iz Goričana.

Nakon sudara oba su vozila odbačena na nogostup, prema Mariji Kolenko, i završila u ogradi. Dostavno vozilo pri tome je udarilo u bočni dio bicikla pored kojeg je stajala gospođa Kolenko.

Vozačica dostavnog vozila je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u čakovečku bolnicu. Njezine će ozljede biti naknadno okvalificirane, a kako doznajemo one će vjerojatno biti teške.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3604

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije